:

Szerző: Ady Krisztián

2004. október 25. 11:22

Frissített linuxos nForce meghajtók, QuickTime és Real Alternative kodekcsomagok és EVEREST rendszerelemző alkalmazás

Az nVidia új linuxos nForce chipkészlet-meghajtóprogramokat tett elérhetővé, ezúttal nem csupán a 32 bites rendszerek , hanem a 64 bites AMD platform számára is. Az új csomagok alapvető audio-támogatást és ethernetvezérlést is tartalmaznak. Az USB- és IDE-eszközök vezérléséről az alapvető Linux-meghajtók gondoskodnak.

Az nVidia új linuxos nForce chipkészlet-meghajtóprogramokat tett elérhetővé, ezúttal nem csupán a 32 bites rendszerek, hanem a 64 bites AMD platform számára is. Az új csomagok alapvető audio-támogatást és ethernetvezérlést is tartalmaznak. Az USB- és IDE-eszközök vezérléséről az alapvető Linux-meghajtók gondoskodnak.

Az új csomagokban található meghajtóprogramok javítják az nvnet/rmmod több hálózati vezérlő jelenlétekor fellépő hibáját, az nvsound egyes számítógépek engedélyezett APIC-módjában tapasztalható fagyását, valamint a bizonyos játékok alatt fellépő, hangokkal kapcsolatos gondokat.

A feee-codecs.com-ról letölthető a QuickTime Alternative és a Real Alternative kodekcsomagok legújabb változata. A csomagok telepítését követően anélkül váltnak lejátszhatóvá a QuickTime és Real Media állományok, hogy telepítenünk kellene a kodekeket biztosító QuickTime és RealPlayer alkalmazásokat.

A csomagok telepítését követően akár a Windows Media Playerrel, vagy magával az Internet Explorer böngészővel is lejátszhatóvá válnak a .mov és .qt kiterjesztésű, vagy az iPIX and QuickTimeVR formátumú állományok, sőt, akár a QuickTime videók más formátumba történő átkódolása is lehetővé válik. A Real Alternative telepítésével a RealMedia (.rm, .ra, .rpm, .ram .rmvb .rpx .smi .smil, .rt, .rp) állományokat lehet bármelyik ma elérhető böngészővel vagy lejátszóalkalmazással megnyitni és meghallgatni, megtekinteni.

Az új verziók elsősorban az állományok hozzárendelésével kapcsolatosan tartalmaznak hibajavításokat, de a csomagok készítői kisebb, nem részletezett fejlesztéseket is végrehajtottak.

Az alig több mint egy hete megjelent EVEREST rendszerelemző alkalmazás máris új verzióra, az 1.51-esre frissült. A frissítések között elsősorban a koreai nyelv, a többmagos AMD processzorok támogatása, számos új hardvermonitorozó chip felismerése és kezelése, valamint az nVIDIA nForce2 és nForce4 chipkészletek javított felismerése található meg. Az újdonsagok beépítése mellett természetesen nem maradhatott el néhány felmerült hiba javítása sem.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.