Szerző: roberto

2003. május 8. 10:46

Apró hiba, új kiadás: OpenOffice 1.0.3.1

[OpenOffice.org] Megjelent az OpenOffice teljes értékű, nyílt

[OpenOffice.org] Megjelent az OpenOffice teljes értékű, nyílt forráskódú irodai programcsomag 1.0.3.1-es kiadása. A friss változat az előző stabil kiadás egy bosszantó hibáját javítja: a csomag 1.0.3-as verziójának komponensei ugyanis nem voltak hajlandóak az alapértelmezett nyomtatónak beállított eszközön kívül más nyomtatót is használni. A javított kiadást (1.0.3.1) szokás szerint a www.openoffice.org-ról kiindulva tölthetjük le Windows, Linux és Solaris rendszerekhez fordított bináris változatban, illetve forráskódként; ám ezúttal készült a teljes telepítőkészletnél jóval kisebb, de a problémát éppúgy elhárító javítócsomag is, amely szintén az OpenOffice webhelyéről tölthető le.

A patch értelemszerűen csupán az 1.0.3-as verzió telepítéseit javítja, egyetlen fájlt kell kicserélnünk a OpenOffice "programs" könyvtárában. Az idén ez már a harmadik javított kiadás az irodai csomag körülbelül egy éve megjelent 1.0-s ágában, hiszen január végén bocsátották ki a fejlesztők az 1.0.2-est, néhány hete, április közepén pedig az 1.0.3-ast. További fejlemény, hogy április utolsó napjaiban elkészült az 1.0.3-as kiadás honosítása is, amely az office.fsf.hu-ról tölthető le.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról