Szerző: roberto

2003. május 23. 23:47

Tesztelhető az OpenOffice 1.1 második bétája

[OpenOffice.org] Megjelent a legteljesebb nyílt forráskódú

[OpenOffice.org] Megjelent a legteljesebb nyílt forráskódú irodai programcsomag következő verziójának újabb tesztverziója. Az OpenOffice.org 1.1 második bétája a szoftvercsomag a több mint egy éve kiadott első verziójának megjelenése utáni fejlesztéseket tartalmazza, többek közt lokalizációs fejlesztéseket, a felhasználói interfész frissítéseit, PDF-konvertert (csak exportálás). Bekerült a csomagba a linuxos dokumentációk hagyományosnak számító SGML/DocBook formátumának, továbbá az XHTML-nek, az XML-nek, valamint a Macromedia Flash formátumának a támogatása.

A magyar felhasználókat ugyan kevésbé érinti, de a szövegszerkesztő és a táblázatkezelő az új verzióban képes a vertikális írásra, a legtöbbünk számára azonban a valódi újdonság az OpenOffice 1.0.x-ből nagyon hiányzó makrórögzítő megjelenése. A forráskód és a Windowsra (Intel), Linuxra (Intel) és a Solarisra (Intel, Sparc) fordított bináris csomagok a www.openoffice.org-ról kiindulva tölthetőek le.

Az első bétához képest a hibajavításokon túl funkcionális változások is történtek, amelyek közül a legfontosabb talán a grafikus felületű, XSTL-alapú (XML Stylesheet Language Transformations) szűrők megjelenése, illetve a PDF formátumban való mentés további finomítása.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról