:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 6. 13:36

Már novemberben megérkezik a Microsoft Visual Studio 2008

A barcelonai TechEd Developers 2007 konferencián Soma Somasegar fejlesztőeszközökért felelős alelnök bejelentette, hogy a Microsoft Visual Studio 2008 még novemberben megjelenik a .Net Framework 3.5 társaságában. A hivatalos bejelentés időpontja azonban nem változott, 2008. február 27-én kerül rá sor Los Angelesben. Az MSDN-előfizetők a megjelenés napjától kezdve elérhetik a szoftvereket.

[HWSW] A barcelonai TechEd Developers 2007 konferencián Soma Somasegar fejlesztőeszközökért felelős alelnök bejelentette, hogy a Microsoft Visual Studio 2008 még novemberben megjelenik a .Net Framework 3.5 társaságában. A hivatalos bejelentés időpontja azonban nem változott, 2008. február 27-én kerül rá sor Los Angelesben. Az MSDN-előfizetők a megjelenés napjától kezdve elérhetik a szoftvereket.

Más elvárások

A Visual Studio 2008 (korábbi kódnevén Orcas) használatával a fejlesztők olyan alkalmazásokat hozhatnak létre, amelyek a Microsoft szóhasználatával élve "okos kliensek". Ezek a programok ugyan a kliensen futnak, de ugyanazt a gazdag felhasználói élményt nyújthatják, mint a webes alkalmazások -- magyarázta Somasegar. A VS2008-cal a Windows asztali, mobil és szerverváltozatára egyaránt fejleszthetők szoftverek, de web és az Office 2007 mint platform is támogatottak természetesen.

Az előd
A Visual Studio 2008 elődje, a Visual Studio 2005 a Microsoft szerint hatalmas sikert aratott, világszerte több mint egymillió professzionális fejlesztő használja, az ingyenes Express változatot pedig több mint 17 millióan töltötték le.
A VS2008 egyik legfontosabb újdonsága a többszálú architektúrák támogatása, egy többmagos processzoron így például akár több forrás is fordítható párhuzamosan, gyorsítva a fejlesztést. A fejlesztők által régóta várt funkcionalitás a LINQ (Language Integrated Query) támogatása, miáltal az adatbázisok és XML-ek gyorsabban és hatékonyabban kezelhetők. Emellett említésre méltó, hogy a Visual Studio 2008-ban új eszközök segítik majd az Office 2007-hez tervezett alkalmazások fejlesztését.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Microsoft megnyitotta a .Net Framework osztálykönyvtárak forráskódját, a Visual Studio 2008 pedig már lehetővé teszi majd a .Netben írt alkalmazások debuggolását úgy, hogy a Microsoft .Net Framework kódja ugyanúgy "látszik", mintha saját kód lenne: akár sorról sorra követhető a végrehajtás és annak eredménye. A Visual Studio 2008 a .Net Framework lokálisan telepített kódját is képes használni, de igény esetén letölti a Microsofttól a legfrissebb fájlokat és azokat cache-eli is majd.

A Visual Studio 2008 megjelenésével a licencfeltételek is változni fognak: ettől fogva a felhasználók lényegében bármilyen platformra fejleszthetnek a szoftverrel, nem csak a legújabb Windowsokra, vagy a .Net Framework 3.5-re. További jelentős változás, hogy a legnagyobb Visual Studio ügyfelek (Visual Studio Industry Partner) számára a Microsoft megnyitja a szoftver forráskódját annak érdekében, hogy a vállalatok még jobb minőségű, még inkább integrálódó kiegészítőket készíthessenek.

Offline webalkalmazások

Szintén a barcelonai TechEden mutatkozott be a Microsoft Sync Framework, amelynek hamarosan megjelenik az első technikai előzetese (CTP). A Sync Framework segítségével a fejlesztők olyan alkalmazásokat hozhatnak létre, amelyek erősen támaszkodnak az internetre, de webkapcsolat nélkül is működnek, a lokális gépen cache-elve egyes fájlokat, adatokat. A Microsoft Sync Framework elgondolásában nagyon hasonlít a Google Gearsre, vagy az Adobe Integrated Runtime-ra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.