Szerző: Bányai György

2008. december 12. 14:01

Az OCZ újdonságai között új SSD-sorozat is van

Az OCZ ExpressCard foglalatba illeszkedő flash-alapú tárolóiról nemrég adtunk hírt, melyek mellé most a gyártó új, kedvező árú SSD meghajtó-sorozata is csatlakozik. A Vertex sorozat négy tagból áll, a legnagyobb kapacitású modell 250 gigabájtos.

[HWSW] Az OCZ ExpressCard foglalatba illeszkedő flash-alapú tárolóiról nemrég adtunk hírt, melyek mellé most a gyártó új, kedvező árú SSD meghajtó-sorozata is csatlakozik. A Vertex sorozat négy tagból áll, a legnagyobb kapacitású modell 250 gigabájtos.

Az OCZ bejelentette Vertex névre hallgató SSD-meghajtó sorozatát, melyet négy tároló alkot. A fekete, 2,5 hüvelykes burkolatba zárt elektronika SATA II csatolófelületen keresztül kapcsolódik a vezérlőáramkörökhöz, melyek akár noteszgépekben, vagy külső merevlemezházban is lehetnek, ezekbe a meghajtók nehézség nélkül beépíthetők.

Az OCZ Vertex meghajtók (változattól függően) 30, 60, 120, vagy akár 250 gigabájtnyi adat tárolására is alkalmasak, mindegyik modell többszintű cellaszervezésű (MLC) chipekből épül fel. Az írási- és olvasási sebesség az MLC-meghajtókhoz képest remek, róluk olvasni 200 megabájtnyi, rájuk írni pedig 160 megabájtnyi adatot lehet másodpercenként.


OCZ Vertex

A Vertex-sorozat tagjai 64 megabájt gyorsítótárat is tartalmaznak, 1,5 millió órás MTBF-értékük pedig kiemelkedőnek számít az MLC-rendszerű meghajtók között. A tárolók első szállítmánya már kihajózott az OCZ-től, a sorozat legkisebbje 129, a 60 gigabájtos változat 249, a 120 gigabájtos pedig 469 dollárért vásárolható majd meg. Akinek több helyre lenne szüksége, 869 dollárért veheti meg a legnagyobb, 250 gigabájtos változatot.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 02:58

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.