Szerző: Koi Tamás

2008. december 8. 15:43

Hamarosan itthon is megjelenik a Fujitsu Siemens új táblagépe

Heteken belül Magyarországon is piacra kerülhet a Fujitsu Siemens Computers új táblagépe, a Stylisctic ST6012. A különleges igényeket támasztó felhasználási területekre (egészségügy, banki és biztosítási szektor, kiskereskedelem, mobil értékesítés, építőipar) szánt gép kültéri és beltéri használatra egyaránt megfelelő választás lehet, megfelelő teljesítménnyel és átlag feletti mobilitással.

[HWSW] Heteken belül Magyarországon is piacra kerülhet a Fujitsu Siemens Computers új táblagépe, a Stylisctic ST6012. A különleges igényeket támasztó felhasználási területekre (egészségügy, banki és biztosítási szektor, kiskereskedelem, mobil értékesítés, építőipar) szánt gép kültéri és beltéri használatra egyaránt megfelelő választás lehet, megfelelő teljesítménnyel és átlag feletti mobilitással.

Nagyjából egy A4-es papírlapnak felel meg a 12,1 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel ellátott Fujitsu Siemens Stylistic ST6012 alapterülete, tömege emellett -- mivel a számítógép azokhoz a tábla PC-khez tartozik, amelyekhez nem tartozik billentyűzet, ráadásul optikai meghajtót sem építettek bele -- nagyjából 1,6 kilogramm a kisebbik, hatcellás akkumulátorral. A gép a WXGA (1280x800 pixeles) felbontású kijelzőjén keresztül ujjakkal, vagy a mellékelt tollal vezérelhető, a megfelelő szoftver segítségével természetesen felismeri a kézírást is és támogatja a digitális aláírást is.

Fujitsu Siemens Stylistic ST6012

A Fujitsu Siemens újdonsága az Intel Centrino 2 technológiájára épül: a gépbe egy ultraalacsony feszültségű Core 2 Duo SU9400-as processzort épít a gyártó, a maximum 2 gigabájtnyi DDR3-as rendszermemóriával az Intel GS45 Express lapkakészlet biztosítja az összeköttetést. A Stylistic ST6012 érintőkijelzőjét a lapkakészletbe integrált GMA 4500MHD grafikus mag hajtja meg, mely a a HD-videók dekódolásához is segítséget nyújt a processzornak. Az energiatakarékos komponenseknek hála a gép a gyártó szerint akár kilenc órán keresztül is működőképes marad akkumulátorról.

A Stylistic ST6012 a kommunikációs lehetőségek teljes tárházát nyújtja, így a gépbe a pre-802.11n-kompatibilis WLAN-vezérlőn kívül Bluetooth-modul és HSDPA-modem is található. Az adatok biztonságáról az ujjlenyomat-azonosító, a SmartCard azonosítási rendszer és az Intel TPM (Trusted Platform Module) chip gondoskodik, a merevlemez sérülésekor bekövetkező adatvesztés esélyét pedig a gyorsulásmérő szenzorra épülő védelmi mechanizmus igyekszik kiküszöbölni. A gép egyébként kérhető 64 gigabájtos SSD-vel is, utóbbi funkció ezeknél a konfigurációknál értelemszerűen nem aktív.

A táblagéphez egy saját dokkolóegységet is forgalomba hoz a Fujitsu Siemens, melyhez a megszokott módon egyebek mellett kijelző, klaviatúra és egér köthető, valamint DVD-írót is tartalmaz. A Fujitsu Siemens Stylistic ST6012 már rendelhető, az alapkonfiguráció bruttó listaára 550 ezer forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról