Szerző: Bányai György

2008. december 11. 16:53

Intel Atom-alapú asztali PC-vel jelentkezik a Dell

A Dell régóta tart kínálatában kis helyigényű asztali számítógépet. A közelgő Optiplex 160 is ilyen, az érdekessége hogy a netbookokból is ismert Intel Atom processzor található benne. Ez talán a legkisebb asztali PC a gyártó kínálatában, álló vagy fekvő helyzetben is elhelyezhető, sőt, a monitor hátoldalára is erősíthető.

[HWSW] A Dell régóta tart kínálatában kis helyigényű asztali számítógépet. A közelgő Optiplex 160 is ilyen, az érdekessége hogy a netbookokból is ismert Intel Atom processzor található benne. Ez talán a legkisebb asztali PC a gyártó kínálatában, álló vagy fekvő helyzetben is elhelyezhető, sőt, a monitor hátoldalára is erősíthető.

Az Optiplex 160 mindössze két kilogramm, alkatrészeinek áramellátásáról 87 százalékos hatékonyságú tápegység gondoskodik. Az alaplapban 1,6 gigahertzes Intel Atom N270 processzor ül, de hamarosan rendelhető lesz az ősszel bejelentett kétmagos változattal is. Az konfoguráció rendelhető hagyományos merevlemezzel, és SSD-meghajtóval is, ezek kapacitása 160, illetve 64 gigabájt lehet.


Dell Optiplex 160

Az asztali gép kicsi ahhoz, hogy optikai meghajtó legyen benne, azonban vezeték nélküli hálózati csatoló és természetesen Ethernet-port nem hiányzik belőle. A Dell a maximum négy gigabájtnyi rendszermemóriával felszerelhető Optiplex 160-at kisirodai környezetbe is ajánlja, várható fogyasztói ára -- melyben a szokásos Dell szolgáltatások és a kiterjesztett, a gyártótól megszokott színvonalú garancia is benne foglaltatik -- 400 dolláros ár környékére várható.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról