Szerző: Bányai György

2008. december 11. 16:53

Intel Atom-alapú asztali PC-vel jelentkezik a Dell

A Dell régóta tart kínálatában kis helyigényű asztali számítógépet. A közelgő Optiplex 160 is ilyen, az érdekessége hogy a netbookokból is ismert Intel Atom processzor található benne. Ez talán a legkisebb asztali PC a gyártó kínálatában, álló vagy fekvő helyzetben is elhelyezhető, sőt, a monitor hátoldalára is erősíthető.

HIRDETÉS

[HWSW] A Dell régóta tart kínálatában kis helyigényű asztali számítógépet. A közelgő Optiplex 160 is ilyen, az érdekessége hogy a netbookokból is ismert Intel Atom processzor található benne. Ez talán a legkisebb asztali PC a gyártó kínálatában, álló vagy fekvő helyzetben is elhelyezhető, sőt, a monitor hátoldalára is erősíthető.

Az Optiplex 160 mindössze két kilogramm, alkatrészeinek áramellátásáról 87 százalékos hatékonyságú tápegység gondoskodik. Az alaplapban 1,6 gigahertzes Intel Atom N270 processzor ül, de hamarosan rendelhető lesz az ősszel bejelentett kétmagos változattal is. Az konfoguráció rendelhető hagyományos merevlemezzel, és SSD-meghajtóval is, ezek kapacitása 160, illetve 64 gigabájt lehet.


Dell Optiplex 160

Az asztali gép kicsi ahhoz, hogy optikai meghajtó legyen benne, azonban vezeték nélküli hálózati csatoló és természetesen Ethernet-port nem hiányzik belőle. A Dell a maximum négy gigabájtnyi rendszermemóriával felszerelhető Optiplex 160-at kisirodai környezetbe is ajánlja, várható fogyasztói ára -- melyben a szokásos Dell szolgáltatások és a kiterjesztett, a gyártótól megszokott színvonalú garancia is benne foglaltatik -- 400 dolláros ár környékére várható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 05:35

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.