:

Szerző: Koi Tamás

2008. szeptember 16. 13:05

Itthon ötvenezer forint alá esett a legolcsóbb Xbox 360 ára

Szeptember 19-től olcsóbban lehet majd hozzájutni a Microsoft teljes Xbox 360 termékcsaládjához, miután a gyártó az amerikai árcsökkentést követően Európában is megvágja a konzolok árát. Péntektől egy PlayStation 3 áráért akár két Xbox 360-at is lehet majd vásárolni -- a legolcsóbb, Arcade modell ára a nextgen konzolok közül elsőként töri át itthon az 50 ezer forintos lélektani határt.

[HWSW] Szeptember 19-től olcsóbban lehet majd hozzájutni a Microsoft teljes Xbox 360 termékcsaládjához, miután a gyártó az amerikai árcsökkentést követően Európában is megvágja a konzolok árát. Péntektől egy PlayStation 3 áráért akár két Xbox 360-at is lehet majd vásárolni -- a legolcsóbb, Arcade modell ára a nextgen konzolok közül elsőként töri át itthon az 50 ezer forintos lélektani határt.

Ötvenezer alatt

A Microsoft péntektől életbe léptetett árcsökkentési akciója révén a kritikus ünnepi szezonban lényegesen olcsóbban lehet majd Xbox 360 játékkonzolhoz jutni, nem csak az Egyesült Államokban, hanem Európában, így hazánkban is. A jelenleg három tagból álló Xbox 360-kínálat legolcsóbb változata, a merevlemez nélkül érkező Arcade ára 55 ezer forintról 45 ezer forintra csökken, a 60 gigabájtos merevlemezt tartalmazó Premium pakk is tízezer forinttal lesz olcsóbb, így 75 helyett 65 ezer forintot kell érte a kasszánál hagyni (legalábbis a Microsoft hivatalos viszonteladói partnereinél). A legnagyobb mértékben pedig a legdrágább, 120 gigabájtos HDD-vel szerelt Elite variáns fogyasztói ára zuhan: péntektől 80 ezer forintot kell érte fizetni, míg ha valaki ma akarja megvenni, még húszezer forinttal többet kell adnia érte.

A Microsoft gépezete az ünnepi szezon közeledtével lehengerlő akcióra készül: a csökkentett árú Xbox konzolokhoz az év végéig kilencven új játékprogram jelenik meg, köztük a hatalmas várakozással kísért Gears of War II, mely november hetedikén érkezik meg az üzletekbe. Emellett a szokásos menetrendnek megfelelően megújul a konzolok szoftvere is, az őszi rendszerfrissítés pedig számos új, hasznos funkciót és új szolgáltatásokat vezet be a repertoárba. Így a LIVE előfizetők számára elérhetővé válik az Xbox LIVE Primetime online vetélkedő, a felhasználók továbbá virtuális partikra "járhatnak" az Xbox LIVE Party szolgáltatás segítségével.

Az Xbox 360 őszi rendszerfrissítését alighanem azok a felhasználók is örömmel telepítik majd, akiknek eddig a konzol folyamatosan zúgó DVD-olvasója miatt fájt a fejük -- netán a szó szoros értelmében. A Microsoft az új frissítéstől lehetővé teszi a játék teljes lementését a merevlemezre, így a szoftver nemcsak gyorsabban töltődik majd, de sokkal halkabb is lehet a konzol működése.

Nehéz helyzetben a Sony

A Microsoft utoljára márciusban csökkentette az Xbox konzolok árát Európában -- akkor drasztikusan, egységesen 80 euróval vágta meg az árakat a cég. Európa egyébként vitatott hadszíntér a nextgen konzolok csatározásánál, hiszen régiónkban a Microsoft és a Sony egymásnak ellentmondva egyaránt a piacvezető címét követeli magának a HD-konzolok terén.

A konkurencia mindazonáltal továbbra is úgy tűnik, marad a jelenlegi árképzésnél, azaz a Sony oldaláról nem várható árcsökkentés, ugyanis a japán vállalat hangsúlyozottan a játékrészleg pénzügyi teljesítményének rövidtávú javítására koncentrál, és a PS3-ak szállítási előrejelzéseit is erősen konzervatívan határozták meg ennek megfelelően.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.