:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. szeptember 26. 09:35

Csak október közepéig támogatja az Office 2003 SP2-t a Microsoft

A Microsoft három hét múlva beszünteti az Office 2003 Service Pack 2 támogatását, így azoknak, akik az irodai csomag öt éve megjelent változatát használják, frissíteniük kell a tavaly ősszel kiadott SP3-ra.

[HWSW] A Microsoft három hét múlva beszünteti az Office 2003 Service Pack 2 támogatását, így azoknak, akik az irodai csomag öt éve megjelent változatát használják, frissíteniük kell a tavaly ősszel kiadott SP3-ra.

Az Office 2003 SP3-ban elsősorban a biztonsággal kapcsolatos fejlesztések kaptak helyet, de javítottak a Windows Vista-kompatibilitáson is. A biztonsági újítások között számos olyan kapott helyet, amely az Office 2007-ben már megtalálható, de a 2003-as verzióból eddig hiányzott. A Service Pack 3 összesen több mint 450 apró hiba javítását tartalmazza, ezek között számos olyan található, amely megnehezítette vagy egyenesen lehetetlenné tette az Office 2003 együttműködését egyes újabb Microsoft-szoftverekkel, például a Vistával vagy az Internet Explorer 7-tel.

A redmondi vállalat egy Office javítócsomagot a következő verzió megjelenése után egy évig támogat. Az Office 2003 SP3 tavaly szeptemberben érkezett meg, az Office 2003 SP2 támogatása pedig október 14-ig, vagyis az októberi patch keddig tart majd. Aznap még érkezhetnek hibajavítások az Office 2003 SP2-höz, de ezt követően már csak az Office 2003 SP3-hoz jönnek patchek. Bár az Office 2007 már egy ideje piacon van, az Office 2003-hoz 2014-ig biztosít terméktámogatást a Microsoft.

Az Office 2003 SP3 az év elején került be a lapokba, amikor kiderült, hogy nem nyit meg egyes régebbi típusú fájlokat. A redmondi cég szerint azért volt szükség az elavult Word, Excel, PowerPoint, Lotus 1-2-3, Corel Quattro és Corel Draw dokumentumok blokkolására, mivel azok "nem biztonságosak".

A szóban forgó fájlformátumok (pl. Word 6.0, Excel és PowerPoint 97, stb.) ma már szinte egyáltalán nincsenek napi használatban -- ugyanakkor a kizárásuk az Office 2003-ból azt jelenti, hogy ha mégis előkerül egy ilyen állomány, annak tartalmát gyakorlatilag lehetetlen lesz "visszaszerezni". A javítócsomaggal frissített Office összesen 24 fájlformátumot tagad meg, köztük a jelenlegi legfrissebb Office for Mac által használatakat is. A Microsoft azóta elérhetővé tett egy leírást, amelyet követve megkerülhető ez a korlátozás.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.