Szerző: Koi Tamás

2008. augusztus 11. 09:48

Hét kritikus Windows-hibára jön holnap javítás, ebből három a Media Playert érinti

Hét kritikus biztonsági frissítés és további öt ajánlott javítás jelenik meg holnap a Microsoft különböző frissitőszolgáltatásain, a Windows Update-en, a Microsoft Update-en és a Windows Server Update Services-en -- tájékoztatta a felhasználókat a szoftvercég múlt héten kiadott, szokásos patch-kedd előrejelzésén.

[HWSW] Hét kritikus biztonsági frissítés és további öt ajánlott javítás jelenik meg holnap a Microsoft különböző frissitőszolgáltatásain, a Windows Update-en, a Microsoft Update-en és a Windows Server Update Services-en -- tájékoztatta a felhasználókat a szoftvercég múlt héten kiadott, szokásos patch-kedd előrejelzésén.

A kritikus frissítések közül három a cég médialejátszó alkalmazását, a Windows Media Player 11 különböző platformokra írt változatait frissíti, ezen kívül az Internet Explorerhez és az Office programcsomag különböző komponenseihez is érkezik kritikus javítás. A Microsoft a hét kritikus frissítésen kívül további öt fontos frissítést is közzétesz, egyebek mellett az Outlook Expresshez, a Messenger szolgáltatáshoz és az Office irodai programcsomaghoz.

A szoftvercég ezúttal a szokásosnál is kevesebb részlettel szolgált az augusztus második keddjén megjelenő programfrissítésekről, biztonsági javításokról. Ez a gyakorlat ősztől jelentősen változhat: a Microsoft a múlt heti Black Hat biztonsági konferencián több olyan kezdeményezést is bejelentett, mely a későbbiekben a hatékonyabbá tennék a redmondi cég, a biztonsági szoftvereket gyártó cégek és az üzleti végfelhasználók közti kommunikációt.

Az ősszel induló Active Protection Program lényege, hogy a hibajavításokkal kapcsolatos részletes információk még a "patch kedd" előtt elérhetővé válnak a biztonsági cégek számára, ezáltal azok meg tudják kezdeni a felkészülést a sérülékenységek azonosítására és elhárítására, mielőtt még a bűnözők megírnák a sebezhetőségeket kihasználó kódokat. "A Microsoft célja az Active Protection Programmal, hogy a védelmet fejlesztő biztonsági cégek előnnyel induljanak a versenyben" -- mondta el a múlt héten a Black Hat biztonságtechnikai konferencián Andrew Cushman, a Microsoft Security Response and Outreach Team vezetője.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról