Szerző: Bodnár Ádám

2008. december 1. 13:31

Áprilisban frissül a Windows Vista és a Windows Server 2008

A számos Windows-változat érkezési dátumát helyesen megjósoló, vagyis minden bizonnyal bennfentes forrásokkal rendelkező TechARP.com úgy értesült, a Windows Vista második javítócsomagja jövő áprilisban érkezik.

[HWSW] A számos Windows-változat érkezési dátumát helyesen megjósoló, vagyis minden bizonnyal bennfentes forrásokkal rendelkező TechARP.com úgy értesült, a Windows Vista második javítócsomagja jövő áprilisban érkezik.

A zárt tesztprogram résztvevői már egy hónapja elérhetik a Vista SP2 bétáját, a Microsoft pedig továbbra is azt kommunikálja hivatalosan, hogy a végleges verzió 2009 első felében érkezik meg a felhasználókhoz. A Vista SP2-ből várhatóan februárban jön ki a megjelenésre szánt (RC) verzió, amely áprilisra el is készül, bár egyelőre nem tudni, mikortól lesz letölthető. Emlékezetes, a Vista SP1 az elkészültét követően hat hétig nem volt elérhető, ugyanis gond akadt egyes eszközmeghajtókkal. A Microsoft ezért időt hagyott a gyártóknak arra, hogy kijavítsák ezeket a drivereket.

A szervizcsomag a szokásos hibajavítások mellett olyan újdonságokat tartalmaz majd mint a Blu-ray és Bluetooth 2.1 támogatása, illetve a Windows Search 4, bár utóbbi kettőt különálló frissítésként már eddig is letölthették a Vista-felhasználók. További figyelemre méltó újdonság a Windows Connect Now, ami a vezeték nélküli hálózatok konfigurációját egyszerűsíti, illetve lehetőség lesz exFAT fájlrendszer esetén UTC időt használni, így időzónák között is zökkenőmentesen lehet állományokat szinkronizálni.

A Windows Vista SP2 telepítéséhez előfeltétel az SP1. Ennek oka, hogy a Microsoft nem szeretne egy gigászi frissítőcsomagot kiadni -- a Vista SP1 önmagában közel egy gigabájt, az SP2-vel kiegészítve pedig már valószínűleg akkorára hízna, hogy senkinek se lenne kedve letölteni.

A Vista SP2 érkezésével egyidőben frissül a Windows Server 2008 is. Amint az ismert, a szerverekre szánt operációs rendszer már a Vista SP1 után jelent meg, vagyis az abban található javításokat már tartalmazza. Így alighanem a Windows Server 2008-hoz kiadott javítócsomag is a Service Pack 2 nevet viseli majd. Az SP2 legfontosabb újdonsága a Hyper-V virtualizációs köztesréteg végleges változata.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról