Szerző: Ady Krisztián

2007. június 8. 14:00

Már a grafikus kártyához is hozzáfér a Parallels Mac-eken futó virtualizációs szoftvere

Sok Mac-es nem igazán tudja, hogy a BootCamp mellett más megoldás is létezik arra, hogy az Intel szívvel szerelt Macintosh számítógépén -- nyilván szükségből -- Windows operációs rendszert is futtasson. A Parallels szoftvere sokkal kényelmesebb, mint az operációs rendszerváltással operáló BootCamp, melynél a rendszer betöltődése során kell kiválasztanunk, hogy melyik operációs rendszerrel akarunk dolgozni, váltás csak újraindítással lehetséges.

[HWSW] Sok Mac-es nem igazán tudja, hogy a BootCamp mellett más megoldás is létezik arra, hogy az Intel szívvel szerelt Macintosh számítógépén -- nyilván szükségből -- Windows operációs rendszert is futtasson. A Parallels szoftvere sokkal kényelmesebb, mint az operációs "rendszerváltással" operáló BootCamp, melynél a rendszer betöltődése során kell kiválasztanunk, hogy melyik operációs rendszerrel akarunk dolgozni, váltás csak újraindítással lehetséges.

A Parallels Desktop for Mac alkalmazással kihasználhatjuk a hardver virtualizációs képességeit és párhuzamosan futtathatjuk egymás mellett a Windowst és a Mac OS X operációs rendszert. A hardveres támogatásnak köszönhetően mindkét operációs rendszer teljes sebességgel futhat egymás mellett, a "hagyományos" megoldásokkal szemben itt nem rontja a teljesítményt egy virtuális gép szoftveres emulációja.

A fizetős szoftver legújabb, 3.0-ás verziószámú változata egy halom új képességgel bővült a számtalan hibajavítás mellett: a virtualizált Windows operációs rendszer többek között már hozzáfér a grafikus kártyához is, teljes 3D-s, OpenGL és DirectX gyorsítást lehetővé tével kedvenc alkalmazásaink, például a Google Earth windowsos változata, vagy játékaink alatt. A támogatás hamarosan a Vista Aero Glass felületét is elérhetővé teszi majd a Mac-eken.

Parallels Desktop 3.0 for Mac

A frissítés csak azoknak ingyenes, akik május 1-et követően vásárolták meg a Parallels Desktop for Mac szoftver korábbi változatát, a többiek már csak 79,99 dollárért frissíthetnek a 3-as változatra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról