Szerző: Ady Krisztián

2007. december 27. 11:40:32

Hitachi-Canon-Matsushita összefogás a fejlettebb kijelzőkért

Közös vállalakozásban koncentrálja kijelzőgyártásban és más kapcsolódó technológiákban szerzett tudását a Hitachi, a Canon és a Matsushita: a további együttműködést alapozó megállapodásuk szerint közösen fejlesztenék a jövő LCD-technológiáit.

[HWSW] Közös vállalakozásban koncentrálja kijelzőgyártásban és más kapcsolódó technológiákban szerzett tudását a Hitachi, a Canon és a Matsushita: a további együttműködést alapozó megállapodásuk szerint közösen fejlesztenék a jövő LCD-technológiáit.

Sőt, mindezt közös vállalkozásban tennék, a Canon és a Matsushita részvénycserés ügylettel 24,9-24,9 százalékos részesedést szerezne a japán cég divíziójában, a Hitachi Displaysben, melynek 50,2 százaléka maradna így a Hitachi zsebében -- bár a felek fenntartják a jogot további tárgyalásokra. A divízió kis- és közepes méretű LCD-paneleket gyárt. A hatóságok jóváhagyását követően ez az ügylet legkorábban 2008 március 31-én zárulhat le.

A Hitachi már korábban is kötött stratégiai megállapodást más gyártócégekkel, idén májusban szintén a Matsushitával kötött szerződést plazmapanelek cseréjéről. A Matsushita 103 hüvelykes, a Hitachi pedig 85 hüvelykes panelekkel látja el partnerét, mely így minden erőforrását egy-egy adott mérettel kapcsolatos fejlesztésekre összpontosíthatja. A Matsushita és a Hitachi bejelentése alig pár nappal követte a Samsung és az LG Electronics hasonló közleményét, a két koreai vállalat is szövetséget alapított a versenyképesség javítására.

A Canon nem LCD-gyártó, így kilóghatna a sorból, azonban számos olyan technológia van a birtokában, mely a jövő kijelzői szempontjából fontos lehet a Hitachi számára is. A Canon komoly fejlesztéseket, technológiákat tudhat magáénak a szerves, OLED-kijelzők, illetve az elektromos papír (e-ink) területén.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 22. 17:58

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.