Szerző: Ady Krisztián

2007. december 12. 09:57

Letölthető az Office 2007 SP1 és a Vista szervizcsomagjának első kiadásra jelölt változata

Nyilvánossá, bárki által tesztelhetővé tette a Windows Vista SP1 első kiadásra jelölt változatát a Microsoft, illetve elérhetővé tette az Office 2007 irodai programcsomag első szervizcsomagját .

[HWSW] Nyilvánossá, bárki által tesztelhetővé tette a Windows Vista SP1 első kiadásra jelölt változatát a Microsoft, illetve elérhetővé tette az Office 2007 irodai programcsomag első szervizcsomagját.

Az nagyjából egy éve piacon levő asztali operációs rendszer első szervizcsomagjának végleges változata körülbelül a Windows Server 2008-cal egyszerre érkezik, vagyis 2008 első hónapjaiban számíthatunk a megjelenésére. A Vista SP1-ben főképp hibajavítások és a teljesítményt fokozni hivatott finomítások kapnak majd helyet -- utóbbiakkal kapcsolatban azonban szkeptikusak a tesztelők, az eddigi összehasonlítások ugyanis azt mutatják, a Vista semmivel sem gyorsul az SP1 előzetes változatának telepítése után.

A Microsoft szerint viszont az SP1 még nem végleges állapotú, így korai lenne messzemenő következtetéseket levonni a teljesítményével kapcsolatban. A javítócsomagban érkezik néhány új funkció is, a BitLocker például már képes lesz több meghajtót is titkosítani, illetve változások történtek az asztali keresőben is. A vállalat weboldaláról letölthető script egy kapcsolót állít a Windows Vistába épített Windows Update komponensen, mely ezt követően hozzáférést enged a frissítéshez.

A Vista SP1 megnehezítheti -- egy kis időre -- a kalózok dolgát is, olyan kódok kaptak helyet a csomagban, amelyek kivédik a legnépszerűbb aktivációs trükköket. A végleges változat kisebb lesz, mint az előzetes verziók, így letöltése és telepítése is gyorsabb lehet majd. A Vista SP1 publikusan telepíthető változata legalább egy szabad órát, és több újraindítást igényel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról