Szerző: Ady Krisztián

2007. december 20. 12:52

Egyelőre csak 'matatós' megoldás van az összeomló Internet Explorer hibára

Elismerte a Microsoft, hogy a múlt heti 942615 számú biztonsági frissítés telepítését követően számos rendszeren instabillá vált az Internet Explorer 6 böngésző. A szoftverrel néha nem lehet bizonyos oldalakat -- például a Gmail online levelezőt -- megnyitni, mert némi gondolkodás után kilép, összeomlik a böngésző. Már lehet, hogy kereste, de a hiba nem az ön készülékében van.

[HWSW] Elismerte a Microsoft, hogy a múlt heti 942615 számú biztonsági frissítés telepítését követően számos rendszeren instabillá vált az Internet Explorer 6 böngésző. A szoftverrel néha nem lehet bizonyos oldalakat -- például a Gmail online levelezőt -- megnyitni, mert némi gondolkodás után kilép, összeomlik a böngésző. Már lehet, hogy kereste, de a hiba nem az ön készülékében van.

A Microsoft Technet blogján Kieron Shorrock programmenedzser elismerte, de egyben el is bagatellizálta a hibát, mondván, az csak néhány speciálisan telepített Internet Explorert érint -- nos, ezt rögtön cáfolni tudjuk egy teljesen alapbeállításokkal telepített, egy hete betegeskedő Internet Explorer 6-tal. A hiba kijavítása helyett egy megkerülő cselt, egy workaroundot tettek egyelőre közzé, melyhez alaposan fel kell túrni a regisztrációs adatbázist.

A regisztrációs adatbázis leírás szerinti módosítása azonban csak hozzáértőknek ajánlott, és feltétlenül érdemes előtte egy rendszervisszaállítási pontot létrehozni. Amennyiben valami balul ütne ki, ehhez később visszatérhetünk. A regisztrációs adatbázis a rendszer "agya", ha valamit elrontunk benne, az egész operációs rendszer használhatatlanná válhat.

A blogbejegyzés és a Microsoft tudásbázis cikk szerint a hiba nem érinti az Internet Explorer 7-et, noha korábbi visszajelzések szerint azzal is tapasztalhatók bizonyos rendszereken probléma a múlt heti frissítés telepítését követően. A fenti trükközés feltehetően számukra nem nyújt megoldást, egy kísérletet azonban mindenképpen megér.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.