Szerző: Ady Krisztián

2007. december 21. 12:19

A Hitachi megszabadulna merevlemezes üzletágától?

[Techworld] A Hitachi meglepő bejelentést tett: minden lehetőséget megvizsgál a Hitachi Global Storage Technologies (HGST) divíziója, merevlemezgyártó részlege jövőjével kapcsolatosan. A japán cég 2003-ban vásárolta meg a vállalatot az IBM-től.

[Techworld] A Hitachi meglepő bejelentést tett: "minden lehetőséget" megvizsgál a Hitachi Global Storage Technologies (HGST) divíziója, merevlemezgyártó részlege jövőjével kapcsolatosan. A japán cég 2003-ban vásárolta meg a vállalatot az IBM-től.

A Hitachi közleménye válasz volt egy sajtóértesülésre, mely szerint az Egyesült Államokbeli Silver Lake befektetési alapkezelő tárgyalásokat folytat a japán céggel divíziója felvásárlásáról. A Nikkei riportja szerint a két fél januárban véglegesítené megállapodását, az összeget illetően azonban eddig még nem sikerült egyezségre jutniuk. A Hitachi konkrétan ezt az értesülést nem kommentálta sajtónyilatkozatában.

A Hitachi merevlemezgyártó részlege, a Hitachi Global Storage Technologies egyelőre nem termelt nyereséget a konglomerátum számára, noha számos esetben piacvezető termékeket dobott piacra, többek között a HGST jelentkezett elsőként egy terabájtos merevlemezzel az idei év elején. A divízió ráadásul a harmadik legnagyobb merevlemezgyártó a Seagate-et és a Western Digitalt követően.

Az iSuppli nemrég megjelent elemzése szerint a negyedik negyedévben kicsit fellélegezhettek a merevlemezgyártók, ekkor ugyanis csak 5 százalékkal mérséklődtek az árak, a korábbi negyedévek 20-20 százalékos gyengülésével szemben. A harmadik negyedévben 132 millió merevlemezt szállítottak világszerte, 15 százalékkal többet, mint a második negyedévben. A negyedik negyedév szezonálisan erős lehet, további 11 százalékos növekedést elérve a harmadikhoz képest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról