Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 25. 11:40

Bárki kipróbálhatja az Exchange 2007-et

A Microsoft tegnap kiadta az Exchange 2007 második bétaváltozatát , amely már a végleges változat összes funkcióját tartalmazza, mostantól kezdve csak a hibajavításokon, optimalizáláson dolgoznak a fejlesztők. Az Exchange 2007-ből ez az első, mindenki számára hozzáférhető előzetes, a korábbi bétákat és CTP-ket csak a TechNet- és az MSDN-előfizetők kaphatták meg egy szigorú titoktartási nyilatkozat aláírása mellett.

[HWSW] A Microsoft tegnap kiadta az Exchange 2007 második bétaváltozatát, amely már a végleges változat összes funkcióját tartalmazza, mostantól kezdve csak a hibajavításokon, optimalizáláson dolgoznak a fejlesztők. Az Exchange 2007-ből ez az első, mindenki számára hozzáférhető előzetes, a korábbi bétákat és CTP-ket csak a TechNet- és az MSDN-előfizetők kaphatták meg egy szigorú titoktartási nyilatkozat aláírása mellett.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az Exchange 2007 bevezetésével kacérkodó vállalatok a bétaváltozat segítségével megkezdhetik az implementálás előtti teszteket. Az Exchange 2007 a felhasználó bejövő mappájában integrálja az e-mail, fax- és hangposta-üzeneteket, valamint számos klienst, például a vezetékes és a mobiltelefont is támogatja. A szoftver az Outlook Web Access technológia frissített változatát is tartalmazza, így a felhasználók egy webböngészőn keresztül bárhonnan hozzáférhetnek a levelezésükhöz. Az új Exhange már beszédfelismerést is támogat.

Az Exchange 2007 végleges változata a tervek szerint 2006 végén vagy 2007 elején lesz elérhető. Az üzenetkezelő szerver -- hasonlóan a Microsoft többi új szerveréhez -- már csak 64 bites rendszereken fog futni, ez a vállalat szerint nagyobb teljesítmény mellett több szolgáltatást, nagyobb fokú méretezhetőséget, és a tárolási technológiákra fordított befektetések jobb megtérülését biztosítja.

Szintén tegnap jelent meg a Forefront Security for Exchange Server biztonsági szoftver első bétaváltozata, amely a leveleket szabadítja meg a vírusoktól és a postaládákból kiszűri a kéretlen reklámokat. A szoftver valójában nem más, mint a Microsoft által felvásárolt Sybari Antigen for Exchange nevű termékének új változata, immár más néven.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról