Szerző: Bodnár Ádám

2006. February 17. 13:38:16

A Windows Media Player is támadható WMF-fájlokkal

Pár nappal azután, hogy a Microsoft elérhetővé tette a Windows Media Player lejátszó hibajavítását, nyilvánosságra kerültek olyan mintaprogramok, amelyek segítségével a sérülékenységet kihasználva átvehető az irányítás a megtámadott gépek felett. A Microsoft kritikus besorolással illette a hibát és arra biztatta a felhasználókat hogy telepítsék a javítást amilyen hamar csak lehet.

[HWSW] Pár nappal azután, hogy a Microsoft elérhetővé tette a Windows Media Player lejátszó hibajavítását, nyilvánosságra kerültek olyan mintaprogramok, amelyek segítségével a sérülékenységet kihasználva átvehető az irányítás a megtámadott gépek felett. A Microsoft kritikus besorolással illette a hibát és arra biztatta a felhasználókat hogy telepítsék a javítást amilyen hamar csak lehet.

A sors furcsa fintora, hogy a sérülékenység ismét a Windows Metafile állományok kezelésével kapcsolatos, a probléma a Windows Media Player 7.1 és összes ennél újabb változatát érinti. A WMF-hiba idén már harmadszor kísérti a Microsoftot, először az operációs rendszert, később pedig az Internet Explorer böngészőt kellett foltozni annak érdekében, hogy ellenálljanak a preparált fájlokkal történő támadásoknak.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!

a címlapról