Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Olvad a bevétel és a nyereség a Montanánál

Bodnár Ádám, 2006. február 21. 09:50
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az előzetes, nem auditált pénzügyi eredmények alapján a Montana csoport tavalyi árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot, a nyereség pedig 50 millió forintot tett ki. Egy évvel korábban a vállalat 3,77 milliárd forintos forgalom mellett több mint 76 milliós nyereséget könyvelhetett el. Az árbevételből a kereskedelmi-telekommunikációs ágazat tavaly 37 százalékkal, az ipari szektor 28, a kormányzat 20, a nyugat-európai piacok 13 százalékkal részesülnek. A szolgáltatások termékportfólión belüli aránya újabb két százalékponttal növekedett és elérte az 57 százalékot.

hirdetés
[HWSW] Az előzetes, nem auditált pénzügyi eredmények alapján a Montana csoport tavalyi árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot, a nyereség pedig 50 millió forintot tett ki. Egy évvel korábban a vállalat 3,77 milliárd forintos forgalom mellett több mint 76 milliós nyereséget könyvelhetett el. Az árbevételből a kereskedelmi-telekommunikációs ágazat tavaly 37 százalékkal, az ipari szektor 28, a kormányzat 20, a nyugat-európai piacok 13 százalékkal részesülnek. A szolgáltatások termékportfólión belüli aránya újabb két százalékponttal növekedett és elérte az 57 százalékot.

"A stratégiaváltás eredménye felülmúlta a várakozásainkat. 2005-ben komoly lépést tettünk előre azon az úton, amelyen az ezredforduló tájékán indultunk el, s amelynek lényege, hogy a Montana Rt. csapata saját fejlesztésű szoftvereket hozzon létre" -- áll a vállalat közleményében. A szoftver ágazatzászlóshajója, a MonDoc System, mára a Microsoft-alapú iratkezelők piacvezetőjévé vált. A cég ebből származó árbevétele 2005-ben 15 százalékkal emelkedett.

Az eddig eredményesen fejlesztett szoftverek mellett a Montana új fejlesztési trendek mellett is elkötelezte magát. Ennek egyik példája az európai bűnüldöző szervek munkáját segítő Infovadász tudásmenedzsment-alkalmazás, amelynek kifejlesztésére a Montana által vezetett konzorcium 400 millió forintot meghaladó EU-s támogatást kapott. A várakozások szerint az Infovadász nem csak a bűnüldöző szervezetek számára lesz hasznos, hanem a tudományos kutatást is gyorsabbá és hatékonyabbá teheti majd.

A 2006-os évben a Montana célja a bekapcsolódás az Európai Unió gazdasági vérkeringésébe, EU-s pályázatokon indulás és európai projektek megvalósítása. A vállalat itthon olyan területekre szándékozik belépni, ahol a tudásmenedzsment terén megszerzett tudást és tapasztalatot hasznosítani lehet, például a gyógyszeriparban, a médiumokban, vagy a vegyiparban.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!