Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Letölthető az ISA Server 2006 első bétája

Budai Péter, 2006. február 13. 10:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft a múlt hét végén mindenki számára szabadon letölthetővé tette új generációs tűzfal és webes proxymegoldás, az ISA Server 2006 (kódnevén Wolverine) első bétaváltozatát. Február eleje óta az ISA Server 2004 második javítócsomagja is elérhető a vállalat honlapjáról , ami a fiókirodák (branch office) internetelérésének karbantartásában nyújt jelentős támogatást.

[HWSW] A Microsoft a múlt hét végén mindenki számára szabadon letölthetővé tette új generációs tűzfal és webes proxymegoldás, az ISA Server 2006 (kódnevén "Wolverine") első bétaváltozatát. Február eleje óta az ISA Server 2004 második javítócsomagja is elérhető a vállalat honlapjáról, ami a fiókirodák (branch office) internetelérésének karbantartásában nyújt jelentős támogatást.

Szintén múlt heti bejelentés, hogy a Microsoft megvásárolta a FutureSoft DynaComm i:filter megoldását, ami egy ISA Serverbe építhető, az alkalmazásréteget vizsgáló szűrőmodul. Az i:filter gyakorlatilag a tűzfalba épülve képes kiszűrni az adatlopásra irányuló támadásokat és az illetéktelen hozzáférést.

Az ISA Server 2004 SP2-vel már használhatunk HTTP tömörítést, forgalomszabályozást a Quality of Service irányelveinek megfelelően, valamint már támogatja a Windows Server R2-t és az SQL Server 2005-öt is a naplózásokhoz. Finomítottak még az Enterprise változatban a fürtök terhelésmegosztásának algoritmusán és természetesen az SP2 tartalmazza az eddig kiadott valamennyi hibajavítást és frissítéset is. A Standard verzióhoz a frissítőcsomag innen, az Enterprise változathoz pedig innen lehet hozzájutni.

Az ISA Server 2006 beta 1 kiemelt téma lesz a héten megrendezésre kerülő RSA konferencián is, ahol a Microsoft a holnapi nap folyamán bejelenti a biztonsággal és identitáskezeléssel kapcsolatos terveit. Várhatóan jelentősen bővülni fog az Active Directory funkcionalitása és szerepe, valamint az Infocard technológia segítségével végre a felhasználó szabhatja majd meg, hogy az egyes elektronikus szolgáltatások miként ismerjék fel őt. Mindezen technológiák a Windows Vistában és a jelenleg még Longhorn Server néven ismert szoftverben lesznek elérhetők.