Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 1. 14:24

Írországban nyit innovációs központot az Intel

[Mmd] Charlie McCreevy ír pénzügyminiszter bejelentette, hogy az Intel a Kildare megyében található leixlipi létesítményében informatikai innovációs központot hoz létre. A központ az élvonalbeli, innovatív IT

HIRDETÉS

[Mmd] Charlie McCreevy ír pénzügyminiszter bejelentette, hogy az Intel a Kildare megyében található leixlipi létesítményében informatikai innovációs központot hoz létre. A központ az élvonalbeli, innovatív IT megoldások és technológia kutatásáért és fejlesztéséért globális szinten lesz felelős. Az Intel összesen több mint 12 millió eurót fektet be a központ fejlesztésébe.

"Az Intel e befektetése bizonysága annak, hogy Írország joggal szerepel a legkiválóbb minőségű kutatás-fejlesztési központok között" - mondta a miniszter. "A leixlipi létesítményt 1989-ben alapítottuk, az egyetlen európai gyártó és technológiai központunkként. Mostani befektetésünk jelentős lépés a leixlipi létesítmény továbbfejlesztésére, valamint újabb jele az Írország iránt érzett jelentős, töretlen elkötelezettségünknek. A 24-es létesítmény elkészültével az írországi központba történt befektetéseink meghaladják majd az 5 milliárd eurót" -- tette hozzá Douglas F. Busch, az Intel alelnöke.

Az IT Innovációs Központ együttműködik az Intel termék- és marketingcsoportjaival, valamint más iparági szereplőkkel a korszerű megoldások bevezetésének ösztönzésére. Az innovációs központ bemutatóteremként is működik majd az Intel ügyfelei számára, egyúttal iparági rendezvények befogadó helyszíne is lesz. Kezdetben 40 tapasztalt K&F mérnök dolgozik majd a központban. Az innovációs központ együttműködési kapcsolatokat alakít ki a kutatás és fejlesztés területén az írországi főiskolákkal és egyetemekel, de együttműködésre törekszik Európa számos más egyetemvárosával és kutatóintézményével is.

Leixlipben jelenleg 3200 Intel alkalmazott dolgozik, további 1000 főt foglalkoztatnak tartós munkaviszonyban az Intel hosszútávra szerződött alvállalkozóinál. Több mint kilencven embert alkalmaznak az Intel Communications Europe-nál, a Clare megyei Shannonban, amely a kommunikációs termékcsoport írországi termékfejlesztő ága, tevékenysége pedig a hálózati hozzáférést biztosító eszközök számára fejlett szélessávú technológiák tervezése és fejlesztése.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 21:42

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.