Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. július 30. 12:38

Tízezer domainnév az Interware-nél

Az Interware Rt.-nél regisztrált és fenntartott domainnevek száma 2003. július végén haladta meg a tízezret. Jelenleg Magyarországon, csak az Interware Rt. tart fenn 10 000-nél több domainnevet. A számos domainregisztrációra magyarázatul szolgál, hogy az Interware a szerverhosting üzletágával piacvezetőnek számít a honi internetszolgáltatók között.

[HWSW] Az Interware Rt.-nél regisztrált és fenntartott domainnevek száma 2003. július végén haladta meg a tízezret. Jelenleg Magyarországon, csak az Interware Rt. tart fenn 10 000-nél több domainnevet. A számos domainregisztrációra magyarázatul szolgál, hogy az Interware a szerverhosting üzletágával piacvezetőnek számít a honi internetszolgáltatók között.

Az Interware-nél regisztrált domainnevek száma közel 14 ezer, de a fenntartott domainek száma mindig kevesebb lemondás, megszűnés vagy értékesítés miatt. A fenntartott 10 000 domainnév jelenleg is aktív, élő internetcímet jelent. Az Interware-nél regisztrálták több jelentős internetes portál, tartalomszolgáltató domainnevét, mint például az index.hu, a netforum.hu vagy a startlap.hu.

Szintén az Interware-nél található több, a hagyományos médiában nagy ismertségre szert tett weboldal domainneve, mint a tv2.hu, bigbrother.hu, hirtv.hu, nemzeti.sport.hu, kepessport.hu, blikk.hu, gyerekszaj.hu, darido.hu, joestetmagyarorszag.hu, tenyek.hu, mindentvagysemmit.hu, claudiashow.hu, nagytestver.hu, filmmuzeum.hu, tilos.hu, napimagyarorszag.hu vagy szephazak.hu.

Az Interware által regisztrált domainnevek száma az elmúlt évben jelentős mértékben nőtt. A regisztrációs szabályozás 2000. március 1-jén érvénybe lépett változását követően fokozott érdeklődés mutatkozott a domainregisztráció iránt, majd az érdeklődés kis mértékben bár, de visszaesett. A hazai internetcímek száma egyébként májusban érte el a százezret.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról