Szerző: Vörös Péter

2003. július 31. 12:56

Három új vezetőt nevezett ki az EMC

HIRDETÉS

Mark Sorenson
Mark Sorenson
[Hill and Knowlton] Az EMC bejelentette, hogy Mark Sorensont nevezte ki a frissen létrehozott Információ-Hozzáférési és Helyreállítási Szoftverekért felelős vezető alelnök posztjára. Sorenson a Hewlett-Packardtól érkezett az EMC-hez. A HP-nél korábban -- 2002 óta, amikor a HP megvásárolta a Compaqot -- a tárolószoftverekért felelős részleg alelnöke volt. Sorenson felel az EMC hozzáférési és helyreállítási szoftverének fejlesztéséért és integrációjáért. Ez az EMC nyílt szoftverkínálatának kulcsfontosságú része, amely lehetővé teszi a vásárlók számára az információ elérését, kezelését és védelmét, annak megszületésétől az archiváláson át a selejtezésig.

A HP tárolószoftverekért felelős részlegének alelnökeként Sorenson felelt a tervezésért, a marketingért és a termékmenedzsmentért. Mielőtt a HP felvásárolta volna a Compaqot, Sorenson hasonló beosztásban (a vállalati tárolószoftverekért felelős alelnökként) dolgozott, ahol a szervezet stratégiáját irányította olyan frissen kialakult és növekvő piacokon, mint a tárolási erőforrások felügyelete (SRM) és virtualizációja, az intelligens tárolóhálózat-kezelés, valamint a tárolóeszköz-területek felügyelete.

Sorenson szintén több vezetői pozíciót töltött be a Progress Software és a Digital Equipment Corporation alkalmazottjaként, és aktív tagja számos iparági konzorciumnak és szabványtestületnek.

Az EMC szintén hírül adta, hogy előléptette Rona Newmarkot, aki mostantól az EMC CLARiiON szoftverek fejlesztéséért felelős vezető alelnöke. A 27 éve a technológiai iparágban dolgozó Newmark a CLARiiON platform összes szoftverének tervezéséért és fejlesztéséért felel majd, ami az EMC piacvezető CLARiiON hálózati tárolási megoldásainak központi része.

Joel Schwartz, az EMC CLARiiON Systems részlegének vezető alelnöke és igazgatója így nyilatkozott: "Rona igen komoly szerepet játszott a CLARiiON sikerében. Vezetésének és tapasztalatának köszönhetően a szoftver igen fontos megkülönböztető jegyévé vált a CLARiiON-nak a piacon."

Newmark a CLARiiON platform szoftvereinek -- a FLARE operációs rendszer és az EMC népszerű Navisphere tárolóeszköz-felügyeleti szoftverének -- fejlesztését fogja irányítani. 2000 óta több mint 19 ezer Navisphere licenc talált gazdára. Szintén ő felügyeli a CLARiiON replikációs és mobilitási szoftverét. Az elmúlt három év során a Newmark irányította EMC szoftvertervezési munkák olyan funkcionalitást eredményeztek a középszintű tárolási környezetekben is, amelyek jellemzően csak felsőkategóriás tárolási megoldásokban találhatóak meg, mint például a helyi és távoli replikáció. Idetartozik például az EMC SnapView és MirrorView szoftver kifejlesztése, valamint a nemrégiben elkészült SAN Copy adatmobilitási alkalmazás.

Az EMC Corporation harmadik bejelentése, hogy Irina Simmonst, aki az EMC nyolcéves törzsgárdatagja és 2000 óta a cég pénzügyi vezetője, előléptették vezető alelnökké és pénzügyi vezetővé. Simmons, az EMC általános kockázat- és likviditáskezelésével foglalkozik, és hozzá tartozik a több mint 6 milliárd dolláros készpénz- és befektetési állomány kezelése is.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 22:20

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.