Szerző: roberto

2001. december 17. 20:42

Friss programok: AbiWord 0.9.6 és Gnumeric 0.99.0

[LinuxToday] Friss AbiWord került ki a hálózatra a mai nap folyamán. A keresztplatformos szövegszerkesztő 0.9.6-os verziója az előző kiadáshoz képest nemcsak hibajavításokat, hanem néhány újdonságot is tartalmaz (például az OpenWriter dokumentumformátumát olvasó plugint), ám az egészen friss kódok nem fognak bekerülni a megjelenés előtt álló 1.0-ás verzióba, csak a hibajavítások. Az új AbiWord a www.abisource.com -ról tölthető le Windows, Linux, FreeBSD és MacOS X rendszerekre.

GNOME[LinuxToday] Friss AbiWord került ki a hálózatra a mai nap folyamán. A keresztplatformos szövegszerkesztő 0.9.6-os verziója az előző kiadáshoz képest nemcsak hibajavításokat, hanem néhány újdonságot is tartalmaz (például az OpenWriter dokumentumformátumát olvasó plugint), ám az egészen friss kódok nem fognak bekerülni a megjelenés előtt álló 1.0-ás verzióba, csak a hibajavítások. Az új AbiWord a www.abisource.com-ról tölthető le Windows, Linux, FreeBSD és MacOS X rendszerekre.

Szintén ma jelent meg a kedvelt táblázatkezelő, a Gnumeric első kiadásra jelölt változata (RC1) 0.99.0-ás verziószámmal. Továbbra is él a program egyik fő fejlesztőjének, Jody Goldbergnek az ajánlata: bárki, akinek sikerül lefagyasztania az új Gnumericet, Goldberg vendége egy szabadon választott italra. Goldberg szerint egyébként (ha minden rendben megy) egy héten belül meg fog jelenni a Gnumeric 1.0. Az első kiadásra jelölt változat az előző, 0.76-os verzióhoz képest rengeteg javítást és csinosítást tartalmaz, és két apró újdonság is bekerült még a programba, az egyik a "-geometry" parancssori kapcsoló, a másik pedig az átdolgozott LaTeX exporter. A forráskód a download.gnome.org-ról tölthető le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról