Szerző: roberto

2001. december 21. 22:19

Eggyel kevesebb dologra kell várnunk az ádventi idő hátralévő napjaiban: Linux 2.4.17

[LinuxToday] Nos, itt van... -- e szavak kíséretében bocsátotta ki Marcelo Tosatti az újabb 2.4-es kernelt. Úgy tűnik, hogy a 2.4.17-es kernellel új hagyomány indult, a stabil verzió megjelenését ugyanis két kiadásra jelölt változat (release candidate) is megelőzte. Eddig a stabil kernelek egyből a pre jelzésű köztes állapotban lévő verziók után jelentek meg, ám ez a módszer néhány kiadásban (2.4.11 és 2.4.15) kellemetlen hibák megjelenéséhez vezetett.

Linux[LinuxToday] "Nos, itt van..." -- e szavak kíséretében bocsátotta ki Marcelo Tosatti az újabb 2.4-es kernelt. Úgy tűnik, hogy a 2.4.17-es kernellel új hagyomány indult, a stabil verzió megjelenését ugyanis két kiadásra jelölt változat (release candidate) is megelőzte. Eddig a stabil kernelek egyből a "pre" jelzésű köztes állapotban lévő verziók után jelentek meg, ám ez a módszer néhány kiadásban (2.4.11 és 2.4.15) kellemetlen hibák megjelenéséhez vezetett.

A friss kernelben nagyon sok a változás, csiszolgatás, a teljes lista a kernel.org-on olvasható, ugyanitt található a forrás és a patch (388 KB, bzip2) is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról