Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 10. 14:51

Megjelent a magyar nyelvű Norton AntiVirus 2002

[email] A Symantec, a világszerte piacvezető internet-biztonságtechnikai vállalat ma bejelentette, hogy megjelent a Norton AntiVirus 2002 magyar nyelvű változata.

[email] A Symantec, a világszerte piacvezető internet-biztonságtechnikai vállalat ma bejelentette, hogy megjelent a Norton AntiVirus 2002 magyar nyelvű változata.

A Norton AntiVirus 2002 a világon a legnépszerűbb vírusvédelmi megoldás, mely úgy fejlesztettek ki, hogy maximális védelmet nyújtson a vírusok ellen, anélkül, hogy lelassítaná a felhasználó rendszerét vagy akadályozná munkáját. A termék automatikus vírusfelismerő és helyreállítási képessége, az automatikus interneten keresztüli frissítés lehetősége és a Windows Explorerrel való tökéletes összekapcsolás egyedülállóvá teszik a szoftvert. A Windows XP-vel kompatibilis Norton AntiVirus 2002 egyaránt szűri a kimenő és bejövő e-maileket is, hogy megállítsa a vírusokat valamint az ún. proaktív Script Blocking technológiát-t alkalmazza, így biztosítva az optimális védelmet az új fenyegetések ellen.

"A Norton AntiVirus 2002 segítségével minden eddiginél könnyebbé válik a felhasználók számára rendszerük és adataik védelme az internetes számítástechnika veszélyekkel teli világában" -- mondta Pogány László, a Symantec Magyarország vezetője. "A Norton AntiVirus 2002 piacra dobásával, mely egyike a legkifinomultabb és hathatósabb jelenleg elérhető vírusvédelmi megoldásoknak, a Symantec újra megerősíti rendíthetetlen elkötelezettségét a felhasználók védelme mellett."

A minimálisra csökkentve a felhasználói beavatkozást a Norton AntiVirus 2002 a kritikus feladatokat automatikusan elvégzi. Amellett hogy automatikusan helyreállítja a vírusok által megtámadott fájlokat, a Norton AntiVirus 2002 automatikusan frissíti a vírusdefiníciókat is, így megvédve a felhasználókat a legfrisebb, éppen csak felfedezett vírusok ellen is.

Annak érdekében hogy a gyorsan terjedő, script-alapú vírusokat is hamar megtalálja, mint például az "I Love You" vagy az "Anna Kournikova" vírusok, a Norton AntiVirus 2002 tartalmazza az egyedülálló ún. Script Blocking technológiát, mely folyamatosan figyeli a scripteket és figyelmezteti a felhasználókat a vírus-szerű rosszindulatú viselkedésre, így megakadályozva a vírusok terjedését mielőtt azok megfertőznék a rendszert.

A Norton AntiVirus 2002 ezek mellett korszerűen szűri az e-maileket, széleskörű védelmet nyújtva az e-mailezők számára. Amellett hogy a POP3 protokollt használók számára automatikusan aktiválja az e-mail védelmet, a Norton AntiVirus 2002 mind a bejövő, mind a kimenő emaileket szűri. Más konkurens programoktól eltérő módon a Norton AntiVirus 2002 megakadályozhatja, hogy a levelezőprogramok vírusos e-mailt küldjenek vagy továbbítsanak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról