:

Szerző: Barna József

2001. december 7. 06:26

Újabb generációhoz érkezett a Recognita optikai karakterfelismerő szoftver

[ScanSoft] A ScanSoft, Inc., a papírról a számítógépbe megoldások vezető szállítója bejelenti, hogy megkezdte a Recognita OmniPage Pro 11 program értékesítését, amely az optikai karakterfelismerő (OCR) technológia új generációját képezi. A Recognita OmniPage Pro 11 a Recognita Plus 5.0 változat továbbfejlesztett utód-terméke, és az első olyan OCR termék, amely a Caere cég ScanSoft általi, 2000 márciusában történt megvásárlását követően, a ScanSoft, a Caere és a Recognita vállalatok képalkotó technológiájának és szakértői tudásának egyesítéséből jött létre. A képfeldolgozó és a képfelismerő technológia páratlan erőforrásaira építve, a ScanSoft eddigi történetének legpontosabb és technológiailag legfejlettebb termékét hozta létre. A Recognita OmniPage Pro 11 szoftverrel a legkülönbözőbb papíralapú nyomtatott dokumentumok átalakíthatók a felhasználó által leginkább használt alkalmazások formátumaiba, így a digitális információ a dokumentum újragépelése nélkül egyszerű módon szerkeszthetővé, tárolhatóvá és mások számára is hozzáférhetővé válik.

[ScanSoft] A ScanSoft, Inc., a "papírról a számítógépbe" megoldások vezető szállítója bejelenti, hogy megkezdte a Recognita OmniPage Pro 11 program értékesítését, amely az optikai karakterfelismerő (OCR) technológia új generációját képezi. A Recognita OmniPage Pro 11 a Recognita Plus 5.0 változat továbbfejlesztett utód-terméke, és az első olyan OCR termék, amely a Caere cég ScanSoft általi, 2000 márciusában történt megvásárlását követően, a ScanSoft, a Caere és a Recognita vállalatok képalkotó technológiájának és szakértői tudásának egyesítéséből jött létre. A képfeldolgozó és a képfelismerő technológia páratlan erőforrásaira építve, a ScanSoft eddigi történetének legpontosabb és technológiailag legfejlettebb termékét hozta létre. A Recognita OmniPage Pro 11 szoftverrel a legkülönbözőbb papíralapú nyomtatott dokumentumok átalakíthatók a felhasználó által leginkább használt alkalmazások formátumaiba, így a digitális információ a dokumentum újragépelése nélkül egyszerű módon szerkeszthetővé, tárolhatóvá és mások számára is hozzáférhetővé válik.

A Recognita OmniPage Pro 11 legnagyobb újdonsága, hogy képes a szöveget, táblázatot, képeket tartalmazó PDF fájlokat az eredetivel megegyező oldalszerkezetű, szerkeszthető dokumentumokká alakítani. Ez a tulajdonság a hagyományos, szkennerrel történő feldolgozásokon túlmenően merőben új felhasználási lehetőségeket teremt. A Recognita OmniPage Pro 11 immáron a felhasználók olyan hatékonyságnövelő eszköze, amellyel közvetlenül hozzáférhetnek a PDF dokumentumokba és más képfájlokba ágyazott szöveges információhoz.

"A pontosság és formátum megőrzése drámaian javult az OmniPage Pro 11 termékben" -- mondta David E. Johnson, a Honeywell International cég Űrtechnikai Szolgálatának vevőszolgálati vezetője. "A PDF átalakítás képességével és a javított, könnyen kezelhető felhasználói felülettel az új verzió lehetővé teszi szerkesztőink számára, hogy beépítsék készülő anyagaikba a különböző forrásokból érkező összetett információkat". 1991 óta a Honeywell -- a ScanSoft termékeire támaszkodva -- 2200 kézikönyvet adott ki vagy frissített, átalakítva dokumentációkat, specifikációkat, előírásokat és grafikákat a fejlett repüléstechnikai rendszerek és berendezések kézikönyvei számára.

A dokumentumba foglalt információ újragépelés nélküli hasznosításának lehetősége, ezzel együtt a táblázatok és színes grafikák megőrzése a Honeywell szerkesztői csapatának értékes munkaidő-megtakarítást jelent. A programban felkínált számos kimeneti formátumra támaszkodva a Honeywell a vezető repülőgépgyártók legkülönfélébb elvárásainak is meg tud felelni.

A szövegfelismerő technológia a hatékonyság növelésének széles körben használt eszköze. Időt és költséget takarít meg azzal, hogy csökkenti a papíralapú iratok vagy a csak olvasható képfájlok tartalmának digitális felhasználásával kapcsolatos fölösleges fáradságot. E megoldás széles körű elismertségét támasztja alá az a tény is, hogy a Microsoft a ScanSoft OCR technológiájának egy részét beépítette az új MS Office XP-ben lévő Office Document Imaging (ODI) alkalmazásba. A Microsoft irodai programcsomagjába integrált OCR lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a beszkennelt dokumentumokat indexelhessék és a formázatlan szövegeket MS Word formátumban mentsék el.

"Felhasználóink jelezték, hogy a papíralapú dokumentumok és képfájlok szerkeszthető digitális dokumentumokká történő átalakításának lehetősége alapvető fontosságú a munkahelyi hatékonyság szempontjából" -- közölte Wayne Crandall, a ScanSoft kereskedelmi és marketing alelnöke. "Az OmniPage Pro 11 kibocsátásával drámaian javítottuk a pontosságot, továbbá kibővítettük a terméket a PDF technológiával, amely a munkafolyamatok felgyorsítását könnyíti meg."

A Recognita OmniPage Pro 11 tulajdonságai és előnyei:

  • A ScanSoft továbbfejlesztette felismerési technológiáját, hogy a felhasználóknak minél kevesebb időt kelljen a kész dokumentum szerkesztésével tölteniük. A ScanSoft OCR technológiáinak felhasználásával kifejlesztet program az eddigiekhez képest bizonyítottan a legpontosabb.
  • A PDF fájlokat szerkeszthető dokumentumokká alakítja. -- A Recognita OmniPage Pro 11 a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy a PDF fájlt az általuk kiválasztott program fájlformátumába mentsék el, mint például MS Word, MS Excel, HTML és Adobe Acrobat PDF. A Recognita OmniPage Pro 11 képes a PDF dokumentum eredeti kinézetének megőrzésére, akkor is, ha az vegyesen tartalmaz grafikát és szöveghasábokat is.
  • Intelligens szövegellenőrzés -- Az új IntelliTrain eljárás lehetővé teszi a felismert szöveg automatikus javítását. A program megjegyzi a szövegellenőrzés során végzett javításokat, és automatikusan kijavítja az ugyanolyan probléma miatt jelentkező hibákat. Ezzel csökken a szövegellenőrzésre fordított idő.
  • A lapszerkezet pontos megőrzése -- A felhasználók szerint az OCR program akkor jó, ha minél kevesebbet kell dolgozni az aktuális dokumentumon. Most már a többhasábos szövegek, margók, főcímek, képaláírások, bekezdések, körbefuttatott szövegek és a képek is pontosan úgy fognak megjelenni, ahogy kell -- a megfelelő színben és a megfelelő színű háttérrel.
  • Maximális zónázási szabadság -- A hatékony zónaszerkesztő eszközökkel a felhasználó pontosan meghatározhatja a dokumentumok azon részeit, amelyet felismertetni kíván. A bonyolult szövegalakzatok pontos felismerése érdekében szabálytalan alakú zónák is rajzolhatók, a már meglévő zónák újabb részekkel egészíthetők ki, de lehetőség van a zónarészek törlésére is.
  • Weblap létrehozása -- A Recognita OmniPage Pro 11 programban a ScanSoft továbbfejlesztette a HTML kimenetet is. A papíron lévővel azonos kinézetű HTML formátumú anyagok hozhatók létre, amely az interneten is tükrözni fogja az eredeti dokumentum szerkezetét.
  • Modernizált felhasználói felület -- Az OmniPage Pro korábbi verzióinak továbbfejlesztett kezelői felületén könnyű eligazodni és a parancsgombokat használni. A korábbi Recognita Plus verziók felhasználói számára is egyszerűbbé és gyorsabbá válik a feladatok végrehajtása. Így például az AutoOCR gomb megnyomása esetén a program automatikusan elvégzi a felismertetési és szövegmentési folyamatot.
  • OCR Varázsló -- A programmal ismerkedők munkáját az OCR Varázsló segíti, amely az adott feldolgozási feladattal kapcsolatosan kérdéseket tesz fel és a válaszok alapján hajtja végre a szövegfelismerési lépéseket.
  • Ütemezett OCR -- A Recognita OmniPage Pro 11 akár felügyelet nélkül is elvégzi a szkenneléstől kezdve a teljes feladatsort. A felhasználó által megadott időpontban a program automatikus elindul és a megadottak szerint végrehajtja a feldolgozási folyamatot, ezzel időt és energiát takarítva meg a felhasználó számára.
  • Párhuzamos feldolgozás -- A Recognita OmniPage Pro képes arra, hogy egyszerre szkenneljen, felismerjen, vagy akár a szerkesztést is lehetővé tegye, egy többlapos anyag esetében. Így hatékonyabbá válik a munka.
  • Windows XP kompatibilitás és együttműködés az Office XP-vel – A program a Microsoft tesztlaboratóriumai által végzett vizsgálat eredményeképpen az elsők között kapta meg a Windows XP kompatibilitást igazoló dokumentumokat. A Recognita OmniPage Pro 11 együttműködik az Office XP programcsomag alkalmazásaival oly módon, hogy a feldolgozás elindítható a MS Word, MS Excel programokból.

A termék 2001 decemberétől kerül kereskedelmi forgalomba. Az ajánlott végfelhasználói ár minden szkennertulajdonos számára 34 900 Ft + ÁFA. Az oktatási intézmények további kedvezményeket vehetnek igénybe, valamint többfelhasználós engedélyek is vásárolhatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.