Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 28. 11:43

Már Mac OS X operációs rendszer alatt is elérhető a Palm kéziszámítógépek szinkronizációs szoftvere

[CNET] A Palm bejelentette, hogy weboldaláról letölthető a Palm Desktop 4.0 szoftver Mac OS X operációs rendszerrel kompatibilis változatának első nyilvános bétaverziója.

HIRDETÉS

[CNET] A Palm bejelentette, hogy weboldaláról letölthető a Palm Desktop 4.0 szoftver Mac OS X operációs rendszerrel kompatibilis változatának első nyilvános bétaverziója.

A Palm ezzel belépett a Mac OS X operációs rendszert támogatók táborába, ahol többek között olyan nagy nevek találhatók, mint a Microsoft, az America Online vagy az Adobe, amely hamarosan kiadja a népszerű Photoshop OS X-en futó változatát.

A Palm gépek tulajdonosainak először regisztrálniuk kell magukat a cég weboldalán, és e-mailben kapják meg a letöltéshez és telepítéshez szükséges információkat. A hírek szerint tegnap Akkora volt az érdeklődés az OS X-kompatibilis Palm Desktop iránt, hogy szinte lehetetlen volt azt letölteni, a Palm szerverei pillanatok alatt túlterheltté váltak.

A Palm várhatóan a jövő héten adja ki a Palm OS operációs rendszert használó Sony Clié kéziszámítógépekkel használható szinkronizációs programját.

Az Apple márciusban adta ki forradalmian új operációs rendszerét, az OS X-et, azonban egészen őszig a szoftvertámogatás elég gyenge volt hozzá. Bár a régebbi Mac OS operációs rendszerekre írt programok jelentős többsége gond nélkül fut OS X alatt, mégsem tudják kihasználni az új operációs rendszer nyújtotta előnyöket.

Sokak szerint az első olyan natív OS X szoftver, amely miatt érdemes áttérni az új operációs rendszerre, az ősszel megjelent Microsoft Office v X.

Az Apple tegnap adta ki az OS X legújabbb frissítését, a 10.1.2 verziót. A cég honlapjáról letölthető csomag a hírek szerint főképp hibajavításokat és a korábbinál több USB illetve FireWire csatolós periféria támogatását tartalmazza, valamint az Apache webszerver szoftver 1.3.22 verzióját.

a címlapról

emberhiány

16

Megszűnik a Firefox Send és Notes

2020. szeptember 18. 10:32

A Mozillának a nyári leépítések után nem maradt erőforrása a szolgáltatások fenntartására.