Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 6. 16:55

3G hálózatot fejleszt az Ericsson a mobil műholdas szolgáltatónak

[email] Az Ericsson nyerte el a mobil műholdas hálózatot üzemeltető Inmarsat 2004-ben beinduló

HIRDETÉS

[email] Az Ericsson nyerte el a mobil műholdas hálózatot üzemeltető Inmarsat 2004-ben beinduló új generációs szélessávú globális területi hálózata (B-GAN) fejlesztését. A szerződés 55 millió amerikai dollárról szól.

Az Ericsson mint az alaphálózat kizárólagos szállítója biztosítja majd a legmodernebb harmadik generációs termékportfoliót, hálózatkezelési megoldásokat és professzionális szolgáltatásokat tartalmazó infrastruktúrát.

Az Inmarsat harmadik generációs B-GAN szolgáltatása csaknem az egész földön videokonferencia szervezésére ad lehetőséget. Szélessávú szolgáltatásokat kínál olyan vidékeken is, ahol még nincs kiépített telefonhálózat vagy tartalomszolgáltató. Akár 432kbit-es másodpercenkénti adatátvitelt tesz lehetővé, ezzel is megnövelve a forgalmi kapacitást.

"Az Inmarsat az Ericsson-t piacvezető pozíciója, technológiai szakértelme, felkészültsége és a műholdas adatátvitel piacán szerzett tapasztalata alapján választotta ki" -- nyilatkozta Rory Buckley, az Ericsson elnöke. "Végtelenül nagy örömünkre szolgál, hogy a piac egy ilyen kulcsfontosságú és sikeres szereplőjével már fennálló kapcsolatainkra építhetünk."

2000 júliusában az Ericsson elnyert már egy fontos szerződést az Inmarsattal annak GPRS hálózata szállítására.

a címlapról