Szerző: Bodnár Ádám

2009. január 30. 09:35

Kis- és középvállalati biztonsági termékek a NetGear kínálatában

ProSecure márkanéven új biztonsági termékcsalád forgalmazását kezdi meg a NetGear. A kimondottan kis- és középvállalatoknak szánt berendezések első tagjai olyan integrált megoldások, amelyek tartalomszűrőt, kártevővédelmet, spamszűrőt is tartalmaznak.

[HWSW] ProSecure márkanéven új biztonsági termékcsalád forgalmazását kezdi meg a NetGear. A kimondottan kis- és középvállalatoknak szánt berendezések első tagjai olyan integrált megoldások, amelyek tartalomszűrőt, kártevővédelmet, spamszűrőt is tartalmaznak.

Az interneten terjedő kártevők mindenkire egyformán veszélyesek, ezért a kis- és középvállalatoknak ugyanolyan szintű védelmet kell biztosítani mint a legnagyobb cégeknek -- vélik a NetGearnél. A vállalat azt állítja, az STM termékek nagyvállalati színvonalú biztonsági szolgáltatásokat nyújtanak a kisebb cégeknek is, méghozzá elérhető áron és egyszerű használat mellett, hiszen az ilyen vállalatoknál nem mindig van IT-biztonsági szakember, akire rá lehet bízni a beállításokat, finomhangolást.

A Security Threat Management (STM) termékvonalban a kártevők elleni védelemről a Kaspersky Lab keresőmotorja gondoskodik, a spamszűrést és a potenciálisan veszélyes webhelyek azonosítását pedig a Commtouch-csal kötött együttműködési megállapodást biztosítja. A Commtouch adatközpontjaiban e-mailek és webes tranzakciók tömegét vizsgálja folyamatosan, hogy azonosítsa a legújabb fenyegetéseket, levelekben terjedő kártevőket, kéretlen reklámokat, valamint a potenciálisan veszélyes vagy a vállalati hálózatokban valamilyen szempontból nemkívánatos weboldalakat (pl. gyűlölködés, szerencsejáték, pornó).


NetGear ProSecure STM150

Az eszközök használatával a vállalatok blokkolhatnak bizonyos alkalmazásokat is annak érdekében, hogy a dolgozók munka helyett ne chateléssel vagy éppn webes videók nézegetésével múlassák az időt és fogyassszák a rendelkezésre álló sávszélességet. A termékek webes felületen menedzselhetők, ahol házirendek állíthatók be, illetve különféle jelentések is lekérhetők, akár IP-címekre lebontva is az egyes felhasználók tevékenységéről.

A Security Threat Management (STM) család jelenleg három tagot számlál, az STM150, STM300 és STM600. Ezek a berendezések a nevüket a párhuzamosan kiszolgálható felhasználókról kapták, az STM150 egyszerre 150 userrel boldogul, és így tovább. Az STM150 ára 1100 dollár, a több felhasználót kiszolgálni képes verziók (STM300, STM600) később jelennek meg. Fontos, hogy az árazás nem függ a felhasználók számától.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról