:

Szerző: Bányai György

2009. január 23. 08:41

Frissült a Panasonic keménykötésű notebookjanak sorozata

A Panasonic frissítette keménykötésű laptopjainak családját, melybe mától két új modell illeszkedik. A CF-19 tablet és a CF-30 noteszgép az elődöknél több rendszermemóriát tartalmaz, hosszabb ideig működnek az akkumulátorukról és kevésbé tükröződik a kijelzőjük.

[HWSW] A Panasonic frissítette keménykötésű laptopjainak családját, melybe mától két új modell illeszkedik. A CF-19 tablet és a CF-30 noteszgép az elődöknél több rendszermemóriát tartalmaz, hosszabb ideig működnek az akkumulátorukról és kevésbé tükröződik a kijelzőjük.

A Panasonic új Toughbookjai közül a kecsesnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető CF-19 tablet PC-nek van kisebb kijelzője, amely a modellkategóriához híven természetesen elforgatható. Ez a 10,4 hüvelykes LED-háttérvilágítású panel a korábbi modellben látottnál kétszer világosabb, ráadásul kevésbé tükröződik. A CF-19-ben 1,2 gigahertzes Core 2 Duo SU9300 processzor felel a számításokért, mellé alapáron 2 gigabájt memória jár. A CF-19 speciális felfüggesztéssel védett 160 gigabájtos merevlemezt tartalmaz, vezeték nélküli hálózati csatolója pedig 802.11 a/g/n szabványok szerint közvetítheti az adatokat.

A hagyományos noteszgép-fazont harckocsi köntösben tálaló CF-30 a másik újdonság, benne az 1,6 gigahertzes Intel Core 2 Duo SL9300 processzor 13,3 hüvelykes kijelzőre feszíti a tartalmat. Az edzett noteszben a táblához hasonlóan 2 gigabájtnyi rendszermemória áll rendelkezésre, mely akár 4 gigabájtig is bővíhető. A két modell háttértára között nincs eltérés, így a CF-19-hez hasonlóan a CF-30 is 160 gigabájtos merevlemezzel rendelkezik.

Mindkét modell képes károsodás nélkül elviselni 90 centiméteres szabadesést, emellett természetesen védettek a por és a vibráció ellen is. Panasonic Toughbook CF-19 és CF30 várható fogyasztói árát egyelőre nem árulta el a gyártó, azt azonban igen, hogy február 13-án mutatkoznak be, először a japán piacon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.