Szerző: zimi

2009. január 8. 12:49

Grafikai stúdiók számára fejlesztette ki magicolor 7450 II grafx lézernyomtatóját a Konica Minolta

Kifejezetten kreatív munkára, azaz kiadványszerkesztéshez és grafikai tervezéshez szánja a MacWorld Expón bemutatott magicolor 7450 II grafx nagyteljesítményű színes nyomtatóját a gyártó.

[HWSW] Kifejezetten kreatív munkára, azaz kiadványszerkesztéshez és grafikai tervezéshez szánja a MacWorld Expón bemutatott magicolor 7450 II grafx nagyteljesítményű színes nyomtatóját a gyártó.

Az új, 7450 II grafx modell egy inline (tandem) rendszerű színes A/3-as lézernyomtató, mely percenként 24,5 oldal előállítására képes. Folyamatos túnusú (contone) nyomtatással dolgozik, azaz egy elemi ponton belül számos színt le tud képezni. Felbontása 9600x600 dpi, mellyel a gyártó nyilatkozata szerint finom átmeneteket képez és hűen jeleníti meg a fotók részleteit is.

Gyorsasága és nyomatminősége mellett a 7450 II grafx erénye a komoly, havi 120 ezer oldalas terhelhetőség is. Hogy ez könnyebben kihasználható legyen, 768 megabájt memória és 40 gigabájtos merevlemez is helyet kapott benne. Papíradagolója négyzetméterenként 256 grammos, vastag papírral is terhelhető, a legnagyobb nyomtatható méret 317x1198 milliméter, ami már banner kategóriába esik. Alapkiépítésben 250 lapos tálca és 100 lapos egyedi adagoló áll rendelkezésre, a teljes papírkapacitás legfeljebb 1850 lapig bővíthető.

Konica Minolta magicolor 7450 II grafx

A készülék a színhű (proof) nyomtatás érdekében támogatja a Pantone színrendszereket, emellett kompatibilis a Windows ICM és az Apple ColorSync színegyeztető rendszereivel is. Támogatja a SWOP, Commercial Press, Eurocolor, TOYO, DIC, és SNAP nyomdai emulációkat és a támogatási listán ott szerepelnek a standard RGB mellett az sRGB, Apple RGB, ColorMatch, Blue Adjust, and Adobe RGB színprofilok is. PictBridge kompatibilis fényképezőgépekről közvetlenül is nyomtathatunk a magicolor 7450 II grafx-re, melynek ára 3200 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról