Szerző: zimi

2009. január 9. 12:41

A világ leggyorsabb hőszublimációs CD/DVD-nyomtatójával jelentkezett a TEAC

A 2009-es CES alkalmával a TEAC bemutatta újgenerációs P-55C lemeznyomtató rendszerét, amellyel minden eddiginél sebesebben feliratozhatók az arra alkalmas CD-k, DVD-k.

[HWSW] A 2009-es CES alkalmával a TEAC bemutatta újgenerációs P-55C lemeznyomtató rendszerét, amellyel minden eddiginél sebesebben feliratozhatók az arra alkalmas CD-k, DVD-k.

Az új P-55C lemeznyomtató modul három automatizált rendszerbe illeszthető, a TEAC AL-220S, AL-550S és a TEAC Discathlon 2 szerepel kompatibilitási listáján. Óránként 68 lemez feliratozható a AL220S és AL550S rendszerekben, ami a ma elérhető legmagasabb sebesség. Egyedül a Discathlon 2 segítségével léphetünk túl ezen, mely már két P-55C nyomtatót tartalmaz, így összesített teljesítménye 138 lemez percenként.

TEAC P-55C

Festékszublimációs hőnyomtatással dolgozik a P-55C, ami -- ahogy az fotónyomtatás terén is bebizonyosodott -- a legfolyamatosabb tónusokat biztosítja. Ezen felül a szövegezést egy külön fekete szalag biztosítja (CMYK nyomtatási rendszer), így a feliratok élesebbek lehetnek, mint amit a fotónyomtatóktól megszokhattunk.

A gyártó az iparág legalacsonyabb kellékanyagárait ígéri a P-55C modulhoz. Közleményében kiemeli, hogy jelenleg ez az a modul, mely a CD/DVD/BD nyomtató robotgyártók körében a legszélesebb körű támogatást élvezi, hat gyártó is kínál hozzá illeszthető rendszereket. Az új nyomtatómű használható a meglévő automatikákhoz is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról