Szerző: Bányai György

2009. január 6. 10:33

Szerves kijelzővel szerelték fel az OQO apró mobil PC-jét

Az OQO uktrahordozhazó PC-i az évek során külsőre alig változtak, ám a bennük rejló műszaki tartalom annál inkább. A Model 2+ szakított a VIA processzoros hagyományokkal, immár Intel Atomra épül, ráadásul elsőként OLED kijelzővel rendelkezik.

[HWSW] Az OQO uktrahordozhazó PC-i az évek során külsőre alig változtak, ám a bennük rejló műszaki tartalom annál inkább. A Model 2+ szakított a VIA processzoros hagyományokkal, immár Intel Atomra épül, ráadásul elsőként OLED kijelzővel rendelkezik.

Az OQO jelenleg futó UMPC-jét, a Model 02-t váltja a most bejelentett Model 2+ mely a gyártó szerint legalább kétszer olyan gyors lesz mint a jelenleg kapható változat. Az új számítógépben Intel Atom processzor található, mely 1,86 gigahertzen üzemel, ez jelentős sebességtöbbletet ígér a Model 02 1,6 gigahertzes VIA processzorához képest. A 2 gigabájtnyi rendszermemóriával szerelt Model 2+ háttértárként 40, 80, 120 gigabájtos merevlemezeket, vagy 32, illetve 64 gigabájtos SSD-t is tartalmazhat.

OQO e2

A csütörtökön kezdődő Consumer Electronics Show-n bemutatkozó OQO Model 2+ az elődtől eltérően érintésérzékeny kijelzővel rendelkezik, mely ráadásul OLED-típusú is lesz. A most kapható változat kijelzője 800x480 pixeles, az új verzió megjelenítőjéről az az adat egyelőre nem ismert. A korábbi Model 02-höz hasonlatosan a Model 2+ is tartalmaz 802.11 b/g vezeték nélküli hálózati csatolót, emellett HSDPA-modemmel is felszerelték.

A Model 2+ Windows Vista és XP operációs rendszerekkel egyaránt rendelhető, árát azonban még nem ismerhetjük, de nagy valószínűség szerint a jelenleg futó Model 02 1300 dolláros ársávjába érkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról