Szerző: zimi

2009. január 5. 10:49

Felügyelet alapkiépítésben: tudja a Dell 3130cn, hogy mit nyomtatnak vele

A takarékosság egyik feltétele, hogy tudnunk kell, mire mennyit költünk. Ezen az úton jár a Dell C3130 nyomtató, melynek különlegessége, hogy felügyeleti szoftver is jár hozzá.

[HWSW] A takarékosság egyik feltétele, hogy tudnunk kell, mire mennyit költünk. Ezen az úton jár a Dell C3130 nyomtató, melynek különlegessége, hogy felügyeleti szoftver is jár hozzá.

Nyomtatás esetén spórolhatunk nagyobb kapacitású tonerek használatával, másik, a kívánalmaknak inkább megfelelő nyomtató beüzemelésével de leginkább mégis önmérséklettel. Irodánk azonban nem csak egyszemélyes, és megeshet, hogy az alkalmazottak, munkatársak nem osztják elkötelezettségünket. Ilyen esetekben egy felügyeleti szoftver sok felesleges, illetve nem a munkához tartozó nyomtatvány elkészítését akadályozhatja meg.

A Dell 3130cn már elég nagy ahhoz, hogy egy kis vagy közepes irodában teljesítsen szolgálatot: percenként 30 monokróm vagy 25 színes oldal nyomtatására képes és költségei nagy kapacitású, 9000 oldalas tonerkazetták vásárlásával csökkenthetők. Ez a legkisebb színes hálózati lézernyomtató, melyhez a cég meghajtóprogramba épített felügyeleti szoftverének újabb változata, a ColorTrack 2 jár. A telepítést követően kényelmesen, hálózaton keresztül beállíthatók a felhasználók lehetőségei.

Dell C3130cn
A Dell C3130cn-hez alapkiépítésben jár a Dell Color Track 2 szoftver

A szoftver lehetőséget nyújt a színes nyomtatás korlátozására, akár felhasználónként. Ellentétben az előző változattal, itt már csoportokba rendezhetők a felhasználók, követve ezzel a cég szervezeti felépítését. Nem csak korlátozásokat lehet beállítani, hanem monitorozható is az egyes végpontok tevékenysége, nyomtatási munkákig menő részletességgel. Természetesen a készülék állapota is nyomon követhető.

A program az alapszintű korlátozásokon (például monokróm meghajtóprogram használata) túlmutató felügyeleti lehetőséget biztosít, de azért még akad mit fejleszteni rajta. Nem csodálkoznánk, ha a következő változat már támogatná az LDAP és ActiveDirectory címtárak használatát és lehetővé tenné időszakos (havi, heti) oldalszámkorlátok beállítását is, felhasználónként.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról