Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Hétszáz grammos apró PC-t mutatott be a FlipStart Labs

Bodnár Ádám, 2007. március 07. 09:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Computerworld] Érdekes kinézetű szuperkompakt PC-t mutatott be a FlipStart Labs, amelynek tulajdonosa a Microsoft-társalapító Paul Allen Vulcan Portals nevű kockázati tőkebefektető cége.

[Computerworld] Érdekes kinézetű szuperkompakt PC-t mutatott be a FlipStart Labs, amelynek tulajdonosa a Microsoft-társalapító Paul Allen Vulcan Portals nevű kockázati tőkebefektető cége.

A mindössze 680 grammos számítógép notebookokhoz hasonlóan szétnyitható és teljes QWERTY billentyűzettel rendelkezik, azonban ez annyira apró, hogy a kétkezes gépelés helyett csak egy ujjal lehet nyomogatni a gombokat mint egy mobilelefonon. A kijelző 5,6 hüvelyk átlójú, az apró méretet zoom funkcióval próbálják ellensúlyozni a tervezők. A FlipStart lelke egy 1,1 GHz-es ultra-alacsony feszültségű Pentium M processzor, amelyhez 512 megabájt memória és 30 gigabájtos merevlemez csatlakozik, de a tervezők szerint a későbbi változatokban akár 100 gigabájtos merevlemez és 4 gigabájt memória beszerelése sem lesz lehetetlen. Az akkumulátoros üzemidő a futtatott programoktól függően 1-3 óra lehet -- vélik a fejlesztők.

A készülék érdekessége hogy a külsején is van egy kijelző, amely a Windows Vistába épített SideShow technológiának köszönhetően akkor is képes információkat -- például beérkezett leveleket, naptárbejegyzéseket vagy az Outlookban eltárolt neveket, telefonszámokat -- megjeleníteni, ha a gép ki van kapcsolva. A külső kijelzőn megjelenő információkat egy tekerőgombbal lehet váltogatni. A FlipStartot beépített mikrofonnal és hangszóróval, valamint VGA felbontású webkamerával is ellátták, a készülék Wi-Fi mellett a nagy sebességű EV-DO mobilhálózatokra is tud majd csatlakozni.

A FlipStartot elsősorban prosumereknek, azaz a számítógéphez profi szinten értő otthoni felhasználóknak, kütyübolondoknak szánják. A gép március végétől lesz kapható 2000 dolláros áron, operációs rendszerként Windows XP vagy Windows Vista választható hozzá.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.