:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 22. 15:11

Méregdrága luxusnoteszek az ASUS és a Dell kínálatában

A HWSW szerkesztősége testületileg rajong az olasz sportkocsikért, így mindenképp fontosnak érezzük, hogy beszámoljunk -- nem a Murcielago LP640 Spyder, hanem -- az ASUS új, Lamborghini VX2 noteszgépének megérkezéséről.

[HWSW] A HWSW szerkesztősége testületileg rajong az olasz sportkocsikért, így mindenképp fontosnak érezzük, hogy beszámoljunk -- nem a Murcielago LP640 Spyder, hanem -- az ASUS új, Lamborghini VX2 noteszgépének megérkezéséről.

Az Core 2 Duo processzorra épülő ASUS Lamborghini VX2 újdonsága a VX1 névre hallgató elődhöz képest, hogy már nem csak Lamborghini-sárga, hanem fekete kivitelben is megvásárolható. A gyártó állítása szerint a sárga noteszgépek fedele a sportkocsiknál is alkalmazott alumínium-magnézium ötvözetből készül, míg a fekete borításhoz szénszálas műanyagot használtak. A billentyűzet körül fekete bőrborítást találni, amelyet sárga varrás díszít. A közlemény szerint a ventilátort védő rács a könnyűfém felnik kialakítására hajaz, de ez egyik képen sem látható, úgyhogy kénytelenek vagyunk bemondásra elhinni.

A Dell is örömhírt közölt a méregdrága notebookok iránt rajongó felhasználókkal, mostantól ugyanis hazánkban is kaphatók lesznek a cég XPS noteszei, amelyeket kifejezetten otthoni felhasználóknak, játékosoknak szán a cég. A termékcsalád jelenleg három modellt számlál, egy 12,1 hüvelykes ultrahordozható, egy 17 hüvelykes játékgép, valamint egy 20,1 hüvelykes gigász alkotja. Mindhárom XPS alapja Intel Core 2 Duo processzor.

Az XPS M1210 esetében kiemelendő a 2 kilogrammnál kisebb tömeg, valamint a beépített, forgatható webkamera. A 17 hüvelykes kijelzővel rendelkező M1710-be már NVIDIA GeForce Go 7900 GTX grafikus chip is rendelhető, ami szükséges is, ha az 1920x1200 pixeles felbontású kijelző natív felbontásában szeretne valaki játszani. A vállalat ebbe a gépbe külön mélysugárzót is szerel.

Az XPS-család csúcsa méretben és teljesítményben a 20,1 hüvelykes kijelzővel rendelkező M2010, ami 8,2 kilogrammos tömegével és kilakaításával valójában egyfajta átmenet egy asztali gép és egy notebook között. A gépben két merevlemez található amelyeket akár RAID-tömbbe is szervezhet a tulajdonos, a lehető legjobb hangzás érdekében pedig összesen 8 hangszórót épített be a Dell. Említésre méltó még, hogy a számítógépben található kártyaolvasók összesen 13 különféle formátummal birkóznak meg. Az XPS M2010-hez akkumulátoros optikai egér is jár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.