Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 10. 14:55

Logitech: zene vezeték nélkül, bárhol a lakásban

A tegnap bejelentett Logitech Wireless DJ Music System egy olyan vezeték nélküli eszköz, amely a számítógép és a hifitorony vagy más hangszórórendszer között képes vezeték nélküli kapcsolatot teremteni. A kényelmes használat érdekében a rendszerhez egy formatervezett távirányító is tartozik.

[HWSW] A tegnap bejelentett Logitech Wireless DJ Music System egy olyan vezeték nélküli eszköz, amely a számítógép és a hifitorony vagy más hangszórórendszer között képes vezeték nélküli kapcsolatot teremteni. A kényelmes használat érdekében a rendszerhez egy formatervezett távirányító is tartozik.

A Wireless DJ bármilyen számítógépes hangformátumot továbbítani tud, beleértve a népszerű MP3, AAC és WMA fájlokat vagy akár internetes rádióadásokat is. Az adó a számítógép USB csatolójára kapcsolódik, a vevőegységet pedig szabványos RCA vagy jack dugóval köthetjük hozzá bármilyen hifitoronyhoz, erősítőhöz vagy erősítővel egybeépített hangszórórendszerhez is. Az adó és a vevő között rádióhullámokon utazik a zene, a vállalat szerint a hatótávolság akár 50 méter is lehet. Az ugyanilyen távolságon belül bármely szobából használható távirányító automatikusan csatlakozik a PC-hez.

A Logitech StreamPoint szoftver a számítógépen futva összegyűjti a gépen lévő digitális zenei fájlokat, a kedvenc internetes rádióállomásainkat, az iTunes, Windows Media Player és Musicmatch Jukebox zenelistáinkat. Egyetlen központi helyen csoportosítja azokat, és teszi elérhetővé a Wireless DJ távirányító számára. A távirányító háttérvilágításos LCD kijelzőjén mindig láthatjuk, hogy éppen mi szól, a gördítőkerék segítségével pedig könnyen navigálhatunk a zenegyűjteményben, beleértve az internets rádióadókat is. A Logitech Wireless DJ távirányítója beépített lítiumion akkumulátort tartalmaz, amely átlagos használat mellett egy hétig is bírja. A távirányítót a vevőegységhez kapcsolva lehet feltölteni.

"Manapság több tízmillió ember használja számítógépét digitális zenegyűjteményének központi tárolására és bővítgetésére" -- mondta Dale Pistilli, a Logitech multimédia csoportjának marketing igazgatója. "A Wireless DJ Music System ezeknek az embereknek lehetővé teszi, hogy teljes zenei gyűjteményükhöz a lakás bármely pontján hozzáférhessenek, a Wireless DJ távirányítóval pedig kényelmesen válogassanak a zeneszámok között. Ez egy olyan megfizethető és teljes körű megoldás a problémára, amit gyerekjáték üzembe helyezni, és nem igényli komplikált hálózatok kiépítését sem."

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról