Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 31. 10:58

Saját mobil zeneboltot nyitna a Sony Ericsson?

A Sony Ericsson továbbfejlesztené a csengőhangokat kínáló PlayNow szolgáltatását, hogy onnan akár teljes dalok, albumok is letölthetők legyenek a népszerű Walkman zenelejátszós készülékekre. Valóban vannak ilyen terveink, remélem hogy pár hónapon belül, vagy akár hamarabb is bejelenthetjük a részleteket -- mondta a cég egyik szóvivője. A Sony BMG a világ második legnagyobb zenekiadójaként elég széles kínálattal rendelkezik ahhoz, hogy egy vonzó zeneboltot indítson el mobiltelefon-tulajdonosok számára, a Sony Ericsson másik anyavállalata, az Ericsson pedig rendelkezik mobiltelefonos zenevásárlási megoldással.

[HWSW] A Sony Ericsson továbbfejlesztené a csengőhangokat kínáló PlayNow szolgáltatását, hogy onnan akár teljes dalok, albumok is letölthetők legyenek a népszerű Walkman zenelejátszós készülékekre. "Valóban vannak ilyen terveink, remélem hogy pár hónapon belül, vagy akár hamarabb is bejelenthetjük a részleteket" -- mondta a cég egyik szóvivője. A Sony BMG a világ második legnagyobb zenekiadójaként elég széles kínálattal rendelkezik ahhoz, hogy egy vonzó zeneboltot indítson el mobiltelefon-tulajdonosok számára, a Sony Ericsson másik anyavállalata, az Ericsson pedig rendelkezik mobiltelefonos zenevásárlási megoldással.

Iparágszerte elterjedt nézet, hogy a zenelejátszós mobiltelefonok népszerűsége pár éven belül felül fogja múlni az olyan hordozható MP3-játszókét, mint az Apple iPod: a Jupiter Research előrejelzése szerint 2010-ben már ugyanannyi zenelejátszós mobiltelefon lesz forgalomban, mint hordozható MP3-játszó. A mobiltelefonok előnye az MP3-játszókkal szemben, hogy gyakorlatilag mindig a tulajdonosuknál vannak, ezért kényelmesebb róluk zenét hallgatni, mint egy külön készülékről. A gyors mobilhálózatok terjedésével már közvetlenül ezekre a készülékekre lehet letölteni a dalokat a mobil zeneboltokból, ami vonzó lehet azon felhasználók számára, akik például nem rendelkeznek számítógéppel.

A mobiltelefonos zeneboltok kapóra jönnek a készülékgyártók számára, akik zeneleljátszós modelljeik piacra dobásával rá tudják venni a felhasználókat, hogy lecseréjék régi mobiltelefonjaikat, a szolgáltatók pedig a megnövekedő adatforgalomból húzhatnak majd hasznot. Ma már gyakorlatilag minden gyártónak van a kínálatában olyan telefon, amely képes zenék lejátszására, az olcsóbb modellekben memóriakártya, a drágábbakban pedig apró merevlemez gondoskodik az adatok tárolásáról. A kategória egyik éllovasa a Sony Ericsson, amely Walkman készülékeinek köszönhetően már stabil negyedik a gyártók rangsorában.

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a Nokia augusztus elején jelentette be, hogy 60 millió dollárért felvásárolja a digitális zenei platformok és a digitális médiaforgalmazási szolgáltatások egyik legnagyobb szállítóját, a Loudeye-t. Az akvizíció révén a Nokia zenelejátszós mobiltelefonok mellett a digitális zene megvásárlásának lehetőségét is magába foglaló, átfogó megoldást kínálhat ügyfelei számára.

A Loudeye több mint húsz európai országban, illetve Dél-Afrikában, Ausztráliában és Új Zélandon kínál hatvanféle, több nyelven elérhető, élő szolgáltatást. A Loudeye jelenlegi kínálatában több mint 1,6 millió zeneszám és médiatartalom szerepel. A Nokia tervei között egy, a saját márkanevével fémjelzett zenebolt beindítása is szerepel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról