Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 11. 13:28

Két új 3G-telefon a Vodafone hazai üzleteiben

Augusztus elejétől két új készülékkel bővült a Vodafone harmadik generációs telefonválasztéka. A kínálatban megjelent két kizárólag a Vodafone-nál kapható készülék, a Sony Ericsson V630i zenetelefon, illetve a Samsung ZV40 modellje.

[HWSW] Augusztus elejétől két új készülékkel bővült a Vodafone harmadik generációs telefonválasztéka. A kínálatban megjelent két kizárólag a Vodafone-nál kapható készülék, a Sony Ericsson V630i zenetelefon, illetve a Samsung ZV40 modellje.

A Sony Ericsson V630i egy zenelejátszós mobil, amely kizárólag a Vodafone-nál kapható. A készülék ugyan nem tartozik a gyártó Walkman termékvonalába, fejlett zenelejátszási képességgel is rendelkezik. A V630i telefon támogatja a Vodafone Radio DJ szolgáltatását is, amely a hallgatott zeneszámok értékelésével teszi lehetővé saját zenecsatornák létrehozását: minél több zeneszámot hallgat meg és értékel a felhasználó, annál személyesebbé válik zenecsatornája. A szolgáltatás használatával a zeneszámok közvetlenül meg is vásárolhatók.

A V630i kezelőfelület úgy alakították ki, hogy a lehető legkevesebb gombnyomással a telefon összes funkciója elérhető legyen. A külön zenegombnak köszönhetően a zenelejátszó elindítása mindössze egyetlen gombnyomás, függetlenül attól, hogy a telefon melyik menüpontjában vagyunk. A V630i emellett 2 megapixel felbontású fényképezőgéppel, e-mail alkalmazással, teljes körű HTML-böngészővel és 1,9 hüvelykes, színes kijelzővel rendelkezik.

Az elsősorban zenetelefonként szolgáló V630i alkalmas a Vodafone live! által kínált szolgáltatások kezelésére is, illetve harmadik generációs mobilként támogatja a videotelefonálást is, amely június óta elérhető a Vodafone Magyarország 3G-hálózatán.

A Samsung ZV40 készüléke szintén kizárólag a Vodafone kínálatában található meg. A szétnyitható 3G mobilban 176x220 pixeles belső és 96x96 pixeles külső kijelző kapott helyet. A telefon 30 megabájtos beépített memóriája kártyákkal bővíthető, így a felhasználók akár tetszőleges számú zeneszámnak szoríthatnak helyet, a készülék ugyanis alkalmaz MP3-lejátszásra is, de a mobil környezetben népszerű AAC, AAC+, és WMA formátumot is támogatja. A Samsung ZV40 kamerája 1,3 megapixeles felbontású, legfeljebb 1280x1024 pixeles képek készítését teszi lehetővé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról