:

Szerző: Ady Krisztián

2006. május 11. 09:31

Frissítve: még idén kapható lesz itthon hivatalosan az Xbox 360 játékkonzol

Frissítve: A Microsoft a Los Angeles-i E3 rendezvényen ismertette legújabb terveit az Xbox 360 játékkonzol további fejlesztéseivel kapcsolatban. A Microsoft Magyarország által kiadott nyilatkozatból az is kiderül, hogy a vállalat további hét országban tervezi a következő pénzügyi évben, azaz a júliusban kezdődő új pénzügyi évben hivatalosan piacra vezetni a játékkonzolt.

[HWSW] Frissítve: A Microsoft a Los Angeles-i E3 rendezvényen ismertette legújabb terveit az Xbox 360 játékkonzol további fejlesztéseivel kapcsolatban. A Microsoft Magyarország által kiadott nyilatkozatból az is kiderül, hogy a vállalat további hét országban tervezi a következő pénzügyi évben, azaz a júliusban kezdődő új pénzügyi évben hivatalosan piacra vezetni a játékkonzolt.

Itthon akár ősszel

Az Xbox 360 ennek megfelelően 2006 és 2007 júliusa között kerülhet itthon hivatalosan -- magyar nyelvű Live online felülettel, telefonos támogatással, hivatalos szervizháttérrel -- a boltokba, de Magyarország mellett a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Szlovákiában, Chilében, Indiában és Dél-Afrikában is ekkor tervezik a bevezetést. Információink szerint a nextgen konzol még a nagy rivális Playstation 3 novemberi megjelenése előtt, októberben, vagy november elején kerül majd itthon hivatalosan forgalomba.

Bill Gates, a Microsoft elnöke szerint az Xbox 360-ból novemberre már 10 millió darabot fognak értékesíteni, és az év végéig 160 játék lesz elérhető a következő generációs konzolhoz, akkor, amikor a versenytársak még csak bontogatják majd szárnyaikat. A Microsoft az Xbox Live online rendszer megnyitásával további játékosokat szerezhet, tervei szerint ugyanis a konzolosok akár PC-s játékosok, illetve mobil játékplatformot használók ellen is ringbe szállhatnak majd.

A "Live Anywhere" kezdeményezésnek elsőként a jövő év elején megjelenő Windows Vista operációs rendszer, illetve az arra megjelenő Shadowrun játék felelhet majd meg, ez lesz várhatóan az első játék, melyben a konzolos játékosok akár PC-s ellenfeleikkel is megmérkőzhetnek a Live rendszeren keresztül. A windowsos mobileszközökre is kiterjesztendő rendszeren olyan játékokat lehet majd letölteni a tenyérgépekre és okostelefonokra, mint a Bejeweled, a Zuma és a Hexic, de számos új játék is készül az Xbox Live Arcade környezethez.

Xbox 360 vezeték nélküli kormány

Új kiegészítők

A Microsoft számos kiegészítőt is beharangozott, többek között akkumulátorokkal vagy elemekkel teljesen vezeték nélkülivé tehető kormányt is kínál hamarosan a vezeték nélküli fejhallgató mellett. Az Xbox Live Vision videokamera segítségével a felhasználók egyedileg alakíthatják a játékban szereplő képüket, fényképüzeneteket küldhetnek egymásnak, és videochatelhetnek barátaikkal, családtagjaikkal az Xbox Live-on keresztül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.