:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 11. 10:14

Érkezik a Palm OS-t futtató Treo 700p

Több mint négy hónappal a Windows Mobile-t futtató Palm Treo 700w megjelenése után piacra kerülhet az okostelefon Palm OS-re épülő változata is. A hírek szerint a Palm hétfőn lebbenti fel a fátylat az újdonságról, amely a Treo 700p nevet viseli majd.

[HWSW] Több mint négy hónappal a Windows Mobile-t futtató Palm Treo 700w megjelenése után piacra kerülhet az okostelefon Palm OS-re épülő változata is. A hírek szerint a Palm hétfőn lebbenti fel a fátylat az újdonságról, amely a Treo 700p nevet viseli majd.

Egy ilyen, egy olyan

A Treo 700w volt a Palm első olyan készüléke, amely Microsoft operációs rendszerre épül, szakmai körökben a premier óta lehet hallani egy Palm OS-t futtató változatról. A Palm utoljára 2004 októberében mutatott be Palm OS alapú Treót, a Treo 650 azóta már finoman szólva is megérett a frissítésre, bár érdekes módon a 700w hardverét tekintve nem sokban különbözik tőle, egyedül a beépített kamera felbontása nőtt 0,3 megapixelről 1,3-ra.

A Treo 700p külsejét tekintve megegyezik majd a 700w modellel, egyedül a rajta futó operációs rendszer és szoftverek tekintében lesz különbség a két változat között. Az új okostelefon eleinte csak a Sprint és a Verizon által működtetett EV-DO hálózatokon lesz használható, GSM-változat megjelenéséről egyelőre nincs hír. Ha hihetünk a pletykáknak, a készülékek május végén kerülnek majd az üzletekbe, egyelőre ismeretlen áron.

Windodows mobilok a vállalatoknak

A Palm általános megrökönyödést keltve tavaly ősszel jelentette be, hogy Windows-alapú készüléket dob piacra. A Treo 700w-t elsősorban vállalati felhasználóknak szánják, ugyanis a Windows Mobile egyszerűbben, könnyebben illeszthető a már meglevő Microsoft-alapú infrastruktúrához, mint a Palm OS. A vállalati felhasználásra szánt mobil eszközök piaca szakértők szerint komoly növekedés előtt áll, egyre több cég szereli fel dolgozóit olyan kézigépekkel, mobiltelefonokkal, amelyekről elérhetők a vállalati adatok, adatbázisok, hálózatok.

A Treo 700w egyelőre beváltotta a Palm hozzá fűzött reményeit. A Gartner adatai szerint az idei első negyedév során világszerte több mint 580 ezer Treo fogyott, ezek közül minden ötödik a Treo 700w modell volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.