Szerző: Ady Krisztián

2006. november 3. 09:20

Itthon is útjára indította az Xbox 360 konzolt a Microsoft

A Microsoft az augusztus közepén megtartott lipcsei Games Convention 2007 rendezvényen jelentette be, hogy november 3-án érkezik meg hivatalosan az Xbox 360 játékkonzol Kelet-Európába, azaz Magyarországra, Lengyelországba, a Cseh Köztársaságba és Szlovákiába. A konzol október végétől több hazai partnercégen keresztül, többek között a Media Markt üzletekben is előrendelhető volt -- ezeket a gépeket mától átvehetik tulajdonosaik.

[HWSW] A Microsoft az augusztus közepén megtartott lipcsei Games Convention 2007 rendezvényen jelentette be, hogy november 3-án érkezik meg hivatalosan az Xbox 360 játékkonzol Kelet-Európába, azaz Magyarországra, Lengyelországba, a Cseh Köztársaságba és Szlovákiába. A konzol október végétől több hazai partnercégen keresztül, többek között a Media Markt üzletekben is előrendelhető volt -- ezeket a gépeket mától átvehetik tulajdonosaik.

Honosított játékok

A Microsoft korábban azt hangoztatta, hogy a konzol honosítva, magyar nyelvű felülettel kerül itthon piacra, azonban amint azt a vállalattól megtudtuk, jelenleg sem a konzol felülete, sem a Live online rendszer nem érhető el magyar nyelven. Az eddig forgalmazott konzolokhoz képest jelentős feláron piacra kerülő, "hivatalos" példányok előnyei így csupán a helyszíni, futárszolgálattal megoldott garanciális ügyintézésre és a magyar nyelvű kézikönyvre zsugorodtak.

Xbox.com
A visszaszámlálás délben lejárt... de nem történt semmi

Az eddig megvásárolt példányok magánimport segítségével jutottak, illetve jutnak be az országba, a Microsoft sem a korábbi Xbox, sem a jóideje kapható Xbox 360 konzolt hivatalosan nem forgalmazta eddig hazánkban. A hivatalos forgalmazás további előnye, hogy a konzolhoz honosított játékok is érkeznek, kezdetben három játék, a Project Gotham Racing 3, a Kameo és a Perfect Dark Zero lesz elérhető magyar nyelvű kézikönyvvel, később pedig magyar feliratos, jobb esetben szinkronos játékok is érkezhetnek a boltok polcaira.

Az eddig napvilágra került információk szerint a "hivatalos" konzolokért jelentős felárat kell fizetni. A Media Markt szórólapja alapján 19-24 ezer forinttal lesz drágább az ilyen konzol, mint a magánimportból származó. Míg az Xbox 360 Premium csomagja itthon jónéhány konzolboltban jelenleg 96-99 ezer forint körül kapható, a magyar nyelvű és hazai támogatású változatért jellemzően 120 ezer forintot kell majd fizetni a "hivatalos" kereskedőknél.

Xbox 360 konzol

Ugyanaz és mégis különböző

Amint a Microsofttól megtudtuk, a vállalat nem határozott meg ajánlott árat, talán ennek is köszönhető, hogy míg egyes üzletekben a szimpla Premium csomagért kérnek el ekkora összeget, máshol egy ajándék Project Gotham Racing 3 játék és egy famintázatú előlapot is kínálnak az ilyen áron kínált akciós csomagban. A leendő vásárlónak tehát érdemes alaposan körülnéznie a piacon, mielőtt "hivatalos" konzolt vásárol.

Hasonlóképpen drágább lesz a fapados Core csomag is. A puritánabb, merevlemezt nélkülöző, vezeték nélküli helyett csak vezetékes kontrollert tartalmazó csomagért közel annyit kell majd a pénztárnál hagyni, mint a jelenleg is kapható, importált Prémium verziókért: a 75 ezer forintos ár helyett 94 ezer forintot szeretnének elkérni majd a magyar nyelvű leírásért és támogatásért. A Prémium csomagban jelentős hozzáadott tartalom található, hiszen merevlemez, vezetékes helyett vezeték nélküli kontroller, 1 hónap Live Gold előfizetés és komponens kábel található meg ebben a kivitelben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról