Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 24. 14:21

Márciusban jön az Apple saját mobiltelefonja?

Tajvani források szerint az Apple márciusban dobja piacra a szakma által régóta emlegetett és a rajongók által nagyon várt mobiltelefonjait. Név nélkül nyilatkozó források azt állítják, hogy a vállalat 3G és GSM készülékekkel egyaránt készül a tavaszi premierre.

[HWSW] Tajvani források szerint az Apple márciusban dobja piacra a szakma által régóta emlegetett és a rajongók által nagyon várt mobiltelefonjait. Név nélkül nyilatkozó források azt állítják, hogy a vállalat 3G és GSM készülékekkel egyaránt készül a tavaszi premierre.

Egyelőre semmit sem tudni az Apple mobilpiaci terveiről, a vállalat magához hűen semmilyen jellegű információt, vagy feltételezést nem kommentál. Sokan tudni vélik, a készülékek iPhone márkanéven kerülnek majd az üzletekbe, mivel az Apple több országban bejegyeztette az iPhone márkanevet. Az iPhone hivatalos bejelentésére a januári MacWorld Expo 2007-en kerülhet sor.

Az interneten terjedő hírek -- vagy inkább híresztelések -- alapján jelenleg úgy tűnik, kezdetben két modell lesz elérhető a vállalat kínálatában, egy olcsóbb, zenelejátszásra hangolt GSM mobil, és egy drágább, 3G hálózatokon is használható, teljes billentyűzettel és Wi-Fi vezérlővel is felszerelt okostelefon. Az alkatrészgyártók tájékoztatása szerint a gyártás első három hónapjában mintegy 4 millió Apple mobiltelefon készülhet, 2007 során összesen pedig 12 millió, amelyek közül 9 millió lesz zenetelefon, 3 millió pedig okostelefon.

Az iPhone telefonok kinézetét és képességeit homály fedi egyelőre, bár az EETimes egy Wall Streeten dolgozó elemzőtől származó információra hivatkozva azt közölte, hogy a készülékekbe ugyanaz a PortalPlayer szállítja majd a chipeket, amely korábban az iPodok szívét adta. A PortalPlayert egyébként nemrég vásárolta fel az NVIDIA.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.