Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 25. 10:10

Zenelejátszós mobilokat mutatott be a Motorola

A floridai Miamiban tartott M3 Summit rendezvényen a Motorola bejelentette legújabb mobiltelefonjait, amelyek beépített zenelejátszót tartalmaznak. A vállalat szerint a készülékek azok körében lesznek népszerűek, akik lusták egyszerre egy mobiltelefont és egy MP3-lejátszót is maguknál hordani. Az amerikai mobilgyártó azt is bejelentette, hogy szövetséget kötött az MT zenecsatornával, amelynek eredményeképp a vállalat fiataloknak szánt mobiltelefonjait menő háttérképekkel, csengőhangokkal, SMS-sablonokkal és játékokkal fogják ellátni.

[HWSW] A floridai Miamiban tartott M3 Summit rendezvényen a Motorola bejelentette legújabb mobiltelefonjait, amelyek beépített zenelejátszót tartalmaznak. A vállalat szerint a készülékek azok körében lesznek népszerűek, akik lusták egyszerre egy mobiltelefont és egy MP3-lejátszót is maguknál hordani. Az amerikai mobilgyártó azt is bejelentette, hogy szövetséget kötött az MT zenecsatornával, amelynek eredményeképp a vállalat fiataloknak szánt mobiltelefonjait "menő" háttérképekkel, csengőhangokkal, SMS-sablonokkal és játékokkal fogják ellátni.

Az érintőképernyővel és kézírásfelismeréssel is felszerlt E680i memóriája akár 2 gigabájtig is bővíthető, a telefon gyakorlatilag az összes elterjedt zeneformátum (pl. MP3, WMA, RealAudio, MIDI, WAV, AAC) lejátszására képes. Ha valaki megunta volna a 2 gigabájtnyi zenét, hallgathatja a beépített FM-rádiót is. Az E680i képes a zenéket egy sztereó Bleutooth headseten keresztül is lejátszani. A telefont természetesen kamerával is felszerelték, a készülék alkalmas videók rögzítésére és lejátszására, a számítógéppel pedig USB porton át kommunikál. A Motorola E680i áprilistól lesz kapható, kizárólag a Távol-Keleten.


Motorola E680i

A tegnap bejelentett mobilok közül a második, az E725 igen meglepő képességeket vonultat fel, például beépített sztereó hangszórót tartalmaz, de a gyártó állítása szerint fülhallgatón keresztül még 3D hangzás előállítására is képes. Az EV-DO hálózatokra kifejlesztett E725 alkalmas a zenék gyors letöltésére, a féktelen zenevásárlásnak csak a memória szab határt, amely legfeljebb 2 gigabájtig bővíthető. A fiataloknak szánt telefonban a beépített fények képesek a zene ütemére villogni. Az E725 a második félév során került az amerikai boltokba.


Motorola E725

A Motorola bemutatta továbbá a kifejezetten a kínai piacra kifejlesztett E685 mobiltelefont, amely beépített MP3-játszóval rendelkezik, VGA felbontású kamerájával pedig videók is rögzíthetők. Az E685 az év első felében érkezik a piacra. A telefonok árait a Motorola nem közölte.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról