Szerző: Budai Péter

2005. március 1. 13:58

A Virgin hamarosan új zeneletöltő-szolgáltatást indít

[silicon.com] A Virgin Megastore áruházlánc új zeneletöltési szolgáltatás indítását tervezi. Tom Johnson, a Virgin Retail informatikai igazgatója elmondta, hogy a vállalat egy nagyon kedvező ajánlatot készít elő, amit a vásárlók inkább hetek, mint hónapok múlva vehetnek igénybe elsőként.

[silicon.com] A Virgin Megastore áruházlánc új zeneletöltési szolgáltatás indítását tervezi. Tom Johnson, a Virgin Retail informatikai igazgatója elmondta, hogy a vállalat egy "nagyon kedvező" ajánlatot készít elő, amit a vásárlók "inkább hetek, mint hónapok múlva" vehetnek igénybe elsőként.

Havi előfizetéses zeneszolgáltatás várható a Virgintől

"Már vannak meglévő ajánlataink ezeken a területeken, de folyamatosan keressük annak a lehetőségét, hogy továbbfejlesszük azokat" -- ismertette Johnson, hozzátéve, hogy a vállalat nem teljesen elégedett szolgáltatásainak jelenlegi állapotával.Jelenleg a Virgin V2 zenekiadó korlátozott letöltő-szolgáltatással rendelkezik, amit a 7Digital rendszereinek testre szabásával nyújtanak, míg a Virgin áruházak az OD2 szolgáltatásának speciális verzióját teszik elérhetővé.

"Nem csak jelen kell lennünk a piacon, hanem hatékony szereplővé kell válnunk a digitális letöltés többi szereplőjével szemben. Ez az a piac, amire minden ember és még a kutyája is be akar szállni, de a mi erőforrásainkkal és múltunkkal képesek leszünk egy erős ajánlattal indítani" -- folyatta Johnson, egyben megkérdőjelezve több kisebb vállalat sietős piaci megjelenésének létjogosultságát.

Adam Thomas, az Informa médiával kapcsolatos kutatási menedzsere elmondta, hogy a Virgin jelentős helyzeti előnnyel indul, ha megfelelő zeneletöltő-szolgáltatással jelentkezik, mivel a rendelkezésére álló előadók és lemezek lehetőséget adnak a promóció legkülönbözőbb formáira is -- ezáltal pedig a vállalat hamar növelheti online forgalmát.

Johnson kiemelte, hogy a Virgin inkább az előfizetéses rendszerű modellre fog koncentrálni, vagyis a vásárlók egy havonta fizetett "átalánydíjért" annyi zenét hallgathatnak, amennyit csak akarnak. Az Informa elemzői megerősítették, hogy ez jelenleg az egyik leginkább életképes megközelítés. Johnson azonban az ezen felül feltett kérdések többségére nem volt hajlandó egyenes választ adni, helyette arra intette az érdeklődőket, hogy várják ki a soron következő hivatalos bejelentéseket, amik nem fognak sokat váratni magukra.

A Virgin a mobilosokat is célozza

Ennek következtében továbbra is erősen folynak a találgatások a Virgin Mobile, már régebb óta tervezett mobil zeneletöltő-szolgáltatásával kapcsolatosan, ami lehetővé tenné a vállalat számára, hogy a tenyérgépek és telefonok piacára is betörhessen. "A mobil szektorban a Virgin a vetélytársaival ellentétben a legfiatalabb közönséget célozza meg" -- emelték ki az elemzők.

A Virgin egyik legnagyobb ellenfele ezen a téren a Vodafone lesz, amely nemrég jelentette be, hogy 2004 novembere óta 3G zenei szolgáltatásukon keresztül immár az egymilliomodik letöltés történt meg. A Virgin jelenleg nem biztosít 3G szolgáltatásokat vásárlóinak, bár hálózatában, amit a T-Mobile épített ki számuára, minden lehetőség adott ennek kifejlesztésére.

A mobil zenei szolgáltatásokra a hazai felhasználók még meglehetősen sokáig kénytelenek várni, mivel a 3G hálózat és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások legkorábban ez év végén indulhatnak el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról