Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 23. 12:17

Egy megapixeles kamerát tartalmazó okostelefont jelentett be a Nokia

A Nokia ma bemutatta bővülő megapixeles képkezelő okostelefon-kínálatának legújabb tagját. Az egy megapixeles (1152 x 864 képpontos) kamerával büszkélkedő Nokia 6670 telefont elsősorban üzletemberek részére ajánlja a cég.

A Nokia ma bemutatta bővülő megapixeles képkezelő okostelefon-kínálatának legújabb tagját. Az egy megapixeles (1152 x 864 képpontos) kamerával büszkélkedő Nokia 6670 telefont elsősorban üzletemberek részére ajánlja a cég.

"Mivel a gyártók már egyetlen készüléken belül biztosítani tudják a hang- és a PDA-funkciókat, ezért a PDA-król a smarttelefonokra való gyors átállásnak lehetünk tanúi" -- mondta Juha Putkiranta, a Nokia Multimedia Imaging üzletágának alelnöke. "A Nokia 6670 képkezelő telefon bemutatásával a Nokia az okostelefonok piacának élére állt, és megerősítette pozícióját a jelentős növekedési lehetőség kiaknázása érdekében."

A Series 60 szoftverplatformon alapuló Nokia 6670 az e-mail mellékletek olvasásához dokumentum-nézőt, személyes információkezelő (PIM) funkciókat, a PDF állományokat támogató internetböngészőt, és a Nokia vezeték nélküli billentyűzet révén gyorsabb adatbevitelt kínál. A felhasználók elektronikus leveleiket vagy képeiket a Bluetooth vezeték nélküli technológiának köszönhetően közvetlenül a készülékről is kinyomtathatják.

A Nokia 6670 a 65 ezer színárnyalatot megjelenítő, nagy felbontású kijelzőt, illetve a fotók és videofelvételek készítéséhez egyaránt alkalmazható, négyszeres zoommal rendelkező, egy megapixeles kamerát tartalmaz. Az új fényképszerkesztő alkalmazással, a vágás, a képkeret, az automatikus szerkesztés és a szöveghozzáadás funkciók segítségével a telefon kijelzőjén azonnal megszerkeszthetjük a felvételeket.

A Nokia 6670 a gyakran úton lévő üzletemberek számára fokozott biztonságot nyújt: ez az első, Series 60-alapú termék, amely támogatja az F-Secure mobil vírusirtó szoftverét. A biztonságot a Nokia mobil VPN (virtuális magánhálózat) kliens, valamint az egyéb biztonsági szolgáltatások, például az internet-alapú alkalmazásoknál használható Secure Socket Layer (SSL) kódolás segítségével tovább növelhetjük.

Az egyszerűbb adatbevitel érdekében a Nokia 6670-hoz megvásárolható egy összecsukható, vezeték nélküli billentyűzet, a készülék emellett kompatibilis a szintén ma bemutatott új Nokia vezeték nélküli GPS modullal is. A kompakt és hordozható GPS modul a Bluetooth vezeték nélküli technológián keresztül számtalan helyi alkalmazást és szolgáltatást elérhetővé tesz, amelyek között egy kiválasztott célállomásig lépésről lépésre irányító, navigáló programokat is megtalálhatunk.

A 118 gramm tömegű, 109x53x21 mm méretű Nokia 6670 kiskereskedelmi ára 500 euró körül várható. A telefon várhatóan október elején kerül a boltokba és két változatban lesz kapható: az európai, a közel-keleti, az afrikai és az ázsiai piacon a GSM 900/1800/1900, míg az amerikai kontinensen a GSM 850/1800/1900 verzió vásárolható majd meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról