Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 20. 12:35

Új, VPN-támogatással és beépített tűzfallal rendelkező routert dob piacra a D-Link

A D-Link az otthoni és a kisvállalati felhasználók biztonsági igényeit kielégítendő új, továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkező tűzfallal jelenik meg a piacon. A DFL-200 VPN tűzfal a teljeskörű hálózati védelem mellett virtuális magánhálózat szolgáltatásokat is kínál, melyek VPN kliensekkel (DS 601/DS-605) együtt a távoli felhasználók számára is a legmagasabb szintű biztonságot szavatolják.

[HWSW] A D-Link az otthoni és a kisvállalati felhasználók biztonsági igényeit kielégítendő új, továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkező tűzfallal jelenik meg a piacon. A DFL-200 VPN tűzfal a teljeskörű hálózati védelem mellett virtuális magánhálózat szolgáltatásokat is kínál, melyek VPN kliensekkel (DS 601/DS-605) együtt a távoli felhasználók számára is a legmagasabb szintű biztonságot szavatolják.

A Clavister-rel együttműködésben kifejlesztett D-Link tűzfal-család legújabb tagjával immáron a nagyvállalati szegmenstől (DFL-1100) a kis-és középvállalati szegmensen át (DFL-700) az otthoni és a SoHo felhasználókig (DFL-200) teljes a termékkínálat.

A DFL-200 teljes hálózati védelmet valamint VPN szolgáltatásokat kínál az otthoni és a kisvállalati felhasználók számára. A tartalomszűréssel, a tűzfallal, a VPN-nel és a behatolás felderítéssel gazdaságos és egyben megbízható védelmet nyújt a tartalmat fenyegető veszélyekkel szemben. "A DFL-200 olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek rendszerint csak magasabb árkategóriájú készülékekre jellemzőek" -- mondta Kevin Wen, a D-Link (Europe) Ltd. elnöke.

"A készülék ötvözi a széleskörű tűzfal védelmet egy Internet gateway/router funkcióival, így nem szükséges egy Internet gateway/router és mögötte egy külön tűzfal telepítése" -- tette hozzá.

A D-Link VPN Kliens Szoftver egy széleskörűen használható, biztonságos és gazdaságos IPSec kliens. A DS-601 és a DS-605 valamennyi D-Link DFL tűzfallal, így a DFL-200-zal is használható akár vezetékes, akár vezeték nélküli, akár publikus (Internet), akár magánhálózaton keresztül kapcsolódva.

A DFL-200 a külső szerver kapcsolathoz egy DMZ porttal, egy beépített 4 portos Fast Ethernet switch-csel és 50 Mbps sebességű VPN adatátvitellel valamint ezzel egyidejűleg magas szintű tűzfal szabályokkal rendelkezik. Az iparági szabványnak megfelelő IPSec biztonságos kommunikációt tesz lehetővé a hálózatok és a kliensek között.

A készülék a szűrőtevékenységek, a session követés, a behatolás felderítés, a felhasználó hitelesítés és a stateful packet inspection (SPI) naplózására is széleskörű lehetőségeket kínál. A web-alapú konfigurációnak köszönhetően a rendszer felállítása, adminisztrálása és valós idejű megfigyelése rendkívül egyszerű.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról