Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Motorola V710 -- több mint ezer dollár 'vérdíj' két letiltott Bluetooth funkcióért

Ady Krisztián, 2004. szeptember 07. 09:53
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Több mint ezer dollár vérdíjat tűztek ki a felhasználók annak a hackernek, aki elsőként képes visszaállítani az amerikai Verizon Wireless -- Vodafone érdekeltség -- által értékesített, testreszabott menüvel rendelkező Motorola V710 mobiltelefon két letiltott Bluetooth funkcióját.

Több mint ezer dollár vérdíjat tűztek ki a felhasználók annak a "hackernek", aki elsőként képes visszaállítani az amerikai Verizon Wireless -- Vodafone érdekeltség -- által értékesített, testreszabott menüvel rendelkező Motorola V710 mobiltelefon két letiltott Bluetooth funkcióját.

Az amerikai mobilszolgáltató által értékesített telefon a hazánkban forgalmazott Sharp GX30-hoz hasonlóan korlátozott Bluetooth funkciókat nyújt, olyan korlátokkal rendelkezik, melyek a Motorola szoftverével rendelkező telefonokban nincsenek benne. Az OBEX and OPP profilok eltávolításával a Verizon megfosztotta a felhasználókat attól a lehetőségtől, hogy a telefonra -- és telefonról -- állományokat mozgathassanak Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül.

A széthajtható V710 készülék ékessége a 176x220 pixel megjelenítésére képes, 16 bites TFT-kijelző, illetve a beépített kamera, amelynek felbontása 1,2 megapixel. A 4x zoommal felszerelt, videók rögzítésére is alkalmas kamerához vaku is tartozik. A készülék MPEG4 formátumban rögzíti a videókat, természetesen lejátszani is képes azokat. A V710 memóriája alapkiépítésben 16 Mbyte kapacitású, azonban TransFlash formátumú kártyákkal bővíthető.

A mobiltelefon az MPEG4 formátumú videók mellett az MP3 formátumú zenékkel is elboldogul. A V710 64 szólamú csengőhangokat támogat és kihangosítás funkcióval is felszerelték. A készülék emellett hangokkal is vezérelhető. A szolgáltatások között említésre érdemes még a határidőnapló és címtár, a Bluetooth adóvevő, a WAP2.0 böngésző, a beépített email-kliens, illetve a BREW formátumú alkalmazások támogatása.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.