:

Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 2. 10:03

Világraszóló mobiltelefont dob piacra a Samsung

A Samsung új, SCH-A790 mobiltelefonja igazi csodabogár, hiszen a CDMA mobilhálózatok mellett a GSM-hálózatokon is használható. A kétsávos, beépített kamerával rendelkező, széthajtható mobiltelefon az észak-amerikai CDMA hálózatok mellett a 900 és 1800 MHz-es GSM hálózatokon, többek között Európa mobilhálózatain is képes a mobil kommunikációra.

A Samsung új, SCH-A790 mobiltelefonja igazi csodabogár, hiszen a CDMA mobilhálózatok mellett a GSM-hálózatokon is használható. A "kétsávos", beépített kamerával rendelkező, széthajtható mobiltelefon az észak-amerikai CDMA hálózatok mellett a 900 és 1800 MHz-es GSM hálózatokon, többek között Európa mobilhálózatain is képes a mobil kommunikációra.

A mobilkészülék 86,3 x 50,8 x 25,4 mm méretű és 119 grammot nyom, ami egy kicsit soknak tűnik a napjainkban piacra kerülő konkurens modellekhez képest. A készülék kétsávos jellegét az amerikai Verizon Wireless előfizetői használhatják ki a legkönnyebben, mivel a vállalat roamingszerződést kötött a Vodafone-nal, így lehetővé tette a nemzetközi barangolást. Adatátvitel terén a telefon csak a CDMA 1xRTT technológiát támogatja, ezért az MMS-küldés az Egyesült Államokra korlátozódik.

Az SCH-A790 TFT-kijelzője 262 ezer szín megjelenítésére képes, beépített kamerája digitális zoommal is rendelkezik. Az MMS mellett a telefon természetesen támogatja az SMS és EMS üzenetek küldését is, a hangtárcsázást, a letölthető játékokat, csengőhangokat és testreszabható témákat.

Utóbbiak a 10 Mbyte-nyi beépített memóriában foglalhatnak helyet. A Li-Ion akkumulátor 2,9 óra beszélgetési és 141 órányi készenléti időt ígér a CDMA hálózatokat használva, GSM üzemmódban pedig 4,7 óra beszélgetési és 145 óra készenléti időt várhatunk a készüléktől.

A roaming lehetőségét viszont keményen meg kell fizetni a felhasználóknak: az Egyesült Államokon kívüli hívásokért jellemzően 1,29 dollárt kell fizetni percenként. Az SMS-küldés fél dolláros díja mellett 5 centet kell fizetni minden fogadott rövid üzenetért.

Az SCH-A790 mobiltelefon még ebben a hónapban kapható lesz a Verizon Wireless kínálatában, körülbelül 350 dolláros áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 22:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.